Legtöbbet a pénztárgépcserére csoportosít át a kormány a tartalékból

2013. augusztus 01. 17:44

Több milliárd forintot csoportosít át a kabinet a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló keretből. 13,5 milliárd forint megy a pénztárgépek cseréjére.

2013. augusztus 01. 17:44

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozatokból kiderül, hogy a most elrendelt kifizetések közül a legtöbb pénzt, 13,5 milliárd forintot a pénztárgépek cseréjével összefüggésben biztosítja a kormány a tartalékból, de támogatást nyújtanak például a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának, a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny előkészítésére és a cserkészszövetségnek is. A már említett legnagyobb tételt, 13,5 milliárd forintot a pénztárgépek cseréjének és beszerzésének támogatásához biztosítja a kormány, amely arról is határozott, hogy szintén milliárdos költségvetési támogatást – összesen 1090 millió forintot – nyújt a Pesti Vigadó épületrekonstrukciójának befejező III. üteméhez.

A kormány 110 millió forintot ad a Nagykovácsi Kastélypark Komplexum fejlesztéséhez, 140 milliót pedig a Nagyberegi Református Líceum építési munkálatainak befejezéséhez. Döntés született továbbá arról, hogy a miniszterelnök védelmének érdekében „a létesítménybiztosítási intézkedés céljából kijelölt ingatlanok” körének bővítésére 63,2 millió forint tartós és 20,1 millió forint egyszeri átcsoportosítást rendelnek el a tartalékból a rendőrség részére. A határozatokból kiderül az is, hogy 31 millió forintot juttatnak a 2015-ös Milánói Világkiállításon való részvételhez kapcsolódó kommunikációs feladatok finanszírozására, 50 milliót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia céljainak támogatására, 30 milliót pedig a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny előkészítésére.

Támogatást kapnak a cserkészek is: a Magyar Cserkészszövetség közérdekű feladatai feltételeinek biztosítása érdekében 50 millió forint, a határon túli magyar cserkészszövetségek kapacitásfejlesztéséhez pedig 100 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a kabinet.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2013. augusztus 02. 14:06
Senki nem mondta meg a Matolcsynak, hogy nagy bukta lesz, ez a péntárgép csere? Pedig szép pénzért adnak tanácsot, mi lesz a piacokon? 0tt még számlát sem adnak, inkább az útakat kéne megcsinálni, hogy normálisan lehessen közlezkedni mert ezzel nem fehéredni fog a gazdaság hanem feketedni, és meggazdagodnak a bankárkormány után mutyikormány emberei.A Fidesz könnyen elveszítheti a választást a hűlye ötleteikkel, gondolják meg, hogy nyakunkra hozzák megint, a libást?
liberálzöld.
2013. augusztus 02. 09:24
Ahogy olvasom, csak egyetlen gyártó termékei felenek meg a NAV előírásainak. Az is Lengyel. Nem ártana megnézni, nem támogatta-e véletlenül ez a cég az orbán mellett szimpátiatüntető lengyelekt! "Egy hónapon belül új, a NAV-hoz bekötött pénztárgépnek kell működnie minden üzletben, akinek nincs ilyen új gépe, vagy legalább egy papírja a rendelésről, azt szeptembertől büntetheti az adóhivatal. A boltosok most csak egyetlen gyártó háromféle online pénztárgépe közül választhatnak, miközben tucatnyi gép vár az engedélyezésre. Naponta több ezren indítják el a cserét, miközben a gépfejlesztésre százmilliós összegeket költő, ugrásra kész, de partvonalra szorított versenytársak az egész pénztárgépcseréről lemaradhatnak. A gépek központi egysége a Pintér Sándor vezette belügyi tárca egy háttércégénél készül."
Trükkök Százai...
2013. augusztus 01. 20:42
Mézgáék okosabban költekeztek az ausztráliai utazásra készülve.
jobban tejelő
2013. augusztus 01. 18:44
Én egy normális adórendszerben látnám a megoldást. Amikor van annyi árrés, és nincs annyi adó,hogy érdemes lenne csalni. Ez azonban álomvilág, hiszen a KKV-k halára vannak adóztatva. Kivéve a biztos haszonnal dolgozó tudjukkiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!