Kövér: Kizárt, hogy választási költségvetés lesz 2014-ben

2013. szeptember 04. 18:11

Jövőre nem lehet választási költségvetés, mert a kormánynak stratégiai elkötelezettsége, hogy az államháztartási hiányt három százalék alatt tartsa, és ebből nem enged – nyilatkozta az Országgyűlés elnöke a Fejér Megyei Hírlapnak.

2013. szeptember 04. 18:11

Kövér László szerint nem azért nem lesz választási költségvetés, mert egyébként ezt nyugaton elvárják, hanem azért, mert „ez szolgálja a mi érdekeinket”. Hangsúlyozta, hogy csak egy stabil költségvetési talapzatról lehet megalapozni egy valóságos és egészséges gazdasági növekedést.

A Fejér Megyei Hírlap online-on szerdán megjelent interjúban az Országgyűlés őszi ülésszakával kapcsolatban a házelnök kifejtette: kisebb-nagyobb kilengésektől eltekintve visszatérnek a normális, konszolidált törvényalkotási menetbe. Azt a reformprogramot, amit az ország újjáépítése érdekében elterveztek, gyakorlatilag végrehajtották – mondta.

A jövő évre vonatkozó költségvetési törvény kapcsán megjegyezte: éles vitára számít. Az alaptörvény módosítás tekintetében azért nem, mert olyan módosítások szükségesek, amelyeket „az európai uniós intézményekkel folytatott alkudozások okán kell megtennünk”. Reményét fejezte ki, hogy ezt a módosítást azok is támogatják majd, akik egyébként az alaptörvény elfogadásában sem vettek részt.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. szeptember 05. 08:39
Persze, hogy nem lesz választási költségvetés. Akkor pénzt kellen osztani sokmindenkinek. Inkábbt el fog lopni mindent a Fidesz.
tabakur
2013. szeptember 04. 21:18
" Kizárt, hogy választási költségvetés lesz 2014-ben"--mondja Kövér úr. Mert hazudni azért a keresztény polgári értékeket hirdető komcsiból lett jobboldali politikusok is tudnak. Már a 2013-as költségvetés is választási költségvetés és nem kicsit nagyon. Tudatosan 5.2%-os inflációval számoltak annak ellenére, hogy tudták már nem fog az ÁFA hatása érvényesülni.Hamisítottak csak azért, hogy 2,5%-al nagyobb nyugdíjat tudjanak fizetni.Ez ugye nem kampány? Ez nem a törvények kijátszása? Kár is sorolni minek hagy kajálja a hülye magyar.
kjkj945
2013. szeptember 04. 19:47
Miért is kellene, hogy választási költségvetés legyen?? Az ellenségnek nincs sansza a nyerésre!!
küllő
2013. szeptember 04. 19:46
""..Van abban némi báj, hogy egy ízig-vérig komenista karrierpolitikus egyszer csak úgy dönt, hogy ő már nem komcsi, hanem liberális. De nagyon, pártjával még az egyházakat sem kímélve. Aztán, mivel ez nem eredményezett jelentős hatalmat, hát roppant gyorsan vált, és lesz belőle kereszteket hányó elvakult hívő keresztyén, aki nyilasokat temettet újra közpénzen, állami pompával külföldön. Amit a kedves vevő óhajt. Nagy vonalakban ez mondható el Kövér László házelnökről, a Fidesz nevezetű volt MSZMP-s, Hazafias Népfrontos, munkásőrös gyűjtőpárt választmányi elnökéről. Annyi komcsit kevesen gyűjtöttek össze, mint ők az Orbán Viktor nevezetű KISZ titkár vezetése alatt. Az külön izgalmas - és egyben mutatja, milyen káprázatos politikai és kommunikációs zsenivel rendelkeznek ezek az 50 éves "fiatalok" és főleg "demokraták" -, hogy ilyen háttérrel képesek voltak elhitetni több mint kétmillió emberrel, hogy ők igenis rendszerváltó csodalények, ők az igazi forradalmárok, mindenki más hazudja ezt, sőt, azok büdös komcsik és csak mi, Fidesz-tagok vagyunk egyedül igazán a nemzet fiai, honvédő harcosai az ellenünk áskálódó karvalytőke által támogatott komcsikkal szemben. Ugyan komoly kép- és politikai zavar összemosni a komcsikat a tőkével, de Orbánéknak ez is sikerült. A nép megette. Az egész olyan, mintha az 1950-60-as években történne, pedig ez ma van. A később megdicsőült Nagy Imre padlásokat söpörtetett, Kádár belügyminiszterként irtotta a rendszerelleneseket, Czinege már-már semjéni magabiztossággal géppisztollyal vadászott... Nem sorolom, akad párhuzam bőven, ahogy az Orbán Viktor által elképzelt világban is lesz majd a kiváltságosaknak előre biztosított karrier, mint amilyen volt nekik a Kádár-rendszerben a Bibó kollégium, ahol a rendszer kegyeltjei, a "mi kutyánk kölykei" kiemelt közegben és közösségekben tanulhattak, és garantált pályát járhattak be Kádár elvtárs és Soros György jóvoltából. Hát ilyen komcsi ez a Kövér László és ilyen komcsikból áll ez a Patyomkin-párt. Látszólag keresztény, látszólag konzervatív, látszólag tisztességes, gerinces, de csak annyira, mint egy meztelen csiga. A párhuzam annyiban is megállja a helyét, hogy a meztelen csiga szintén kártékony állat. És gusztustalan..""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!