Interaktivitás a televíziózásban - a tévécsatornák halála

2013. szeptember 28. 22:43

A fogyasztói, tévénézői szokások megváltozása lassú lesz.

2013. szeptember 28. 22:43
Pintér Róbert

„A legújabb mozgóképes modellben viszont már a műsor (a tartalom) akár el is válhat a csatornától vagy a műsorszóróktól (mint amilyen idehaza az Antenna Hungária, a kábeles vagy műholdas cégek). A tartalom úgy lesz önálló, hogy például felkerül a YouTube-ra, vagy a Netflix-re, a Hulura. Ebben az esetben eleve a tartalom kiválasztása is interaktívvá válik, mivel az rendszerint kikerül a televíziókészülékből és átköltözik a számítógépe, okostelefonba, tabletbe. A mobil internettel még magunkkal is vihető és bárhol, bármikor elérhető. Viszont nekünk kell megmondani, hogy mit akarunk nézni, nem az éppen futó adásból választunk (bár utóbbira is van lehetőség, ha azt mondjuk, hogy arra vagyunk kíváncsiak, mit néznek mások).

A fogyasztói, tévénézői szokások megváltozása lassú lesz. Az emberek hozzászoktak a kanapén, hátradőlős tévézéshez, kedvenc csatornákkal és műsorokkal, miközben vacsoráznak vagy esetleg el-elbóbiskolnak. Ilyenkor azt nézik, amit adnak, legfeljebb a távirányítóval váltanak a csatornák között. Már most is adott azonban, hogy az interneten, okostévén, számítógépen vagy tableten keresztül nem-lineárisan tévézzenek. De egyelőre ezzel kevesen élnek. Viszont ékes képzavarral élve az új szolgáltatások mar a spájzban vannak. A nagy csatornáknak, műsorszóróknak fel kell készülniük arra, hogy a műsorgyártók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a nézőkkel és rájuk nem lesz többé szükség, egyszerűen kikapcsolják őket az értékláncból.”

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2013. október 01. 10:05
A rezsicsökkentés után a TV-díj csökkentését kell műsorra tűzni. Még többet lehet rajta spórolni, mint a rezsin.
feketemacska
2013. szeptember 29. 11:30
Szívesen besegítenék,ha lenne rá módom,hogy a másodlagos élmények tömkelegét kínáló "csatornák" valamennyi műsora elé befizetném a "Kapcsolj KI!" majd Fedezz fel egy emberformájú lényt a közeledben.Egyelőre pénz hiányában nem megy.A média tele van konzervekkel,az élő adások hányada minimális.Márpedig ha valaki állandóan konzervet zabál,bizony megterheli a "pszichéjét" Sőt az egy kaptafára készülő, zsibbasztó jellegű műsorok azt sugallják,hogy "most vagy igazán Önmagad",kapcsolódj mindenáron a hálózatra,s nem leszel magányos. Sajnos ezt a fikciót is az idő kereke majd kiszanálja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!