Csábi: Az andorrai meccsből nem lehet jól kijönni

2013. október 14. 14:55

Csábi József, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya szerint hiába a pénteken elszenvedett történelmi, hollandiai 8-1-es vereség, ezzel a keddi, andorraiak elleni, utolsó világbajnoki selejtezőmérkőzést követően szabad csak foglalkozni.

2013. október 14. 14:55
A telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón a szakember elmondta, az amszterdami összecsapás eredménye és a mutatott játék letaglózta a futballistákat, a kudarc szombaton meg is látszott a teljesítményükön, a vasárnapi tréningen azonban már egy kicsit oldódott a hangulat. Az Amsterdam ArenA-ban elszenvedett vereséget követően Egervári Sándor lemondott posztjáról, Csábi József a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőinek kérésére vállalta el a feladatot.
 
„Tisztában vagyok azzal, hogy ez a megbízatás három napra szól, és utána távozom, valamint azzal is, hogy ebből az andorrai meccsből nem lehet jól kijönni” – mondta Csábi. „Mély sebeket ejtett ez a pénteki meccs, nemcsak a csapatban, hanem országos szinten is, ebből kellene most kijönnünk. Nekem most nem szabad foglalkoznom a péntekkel, tiszta fejű emberekre van szükségem.” A szakember hozzátette, matematikai esély még mindig van a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére, a csapatnak pedig sportemberekhez méltóan mindent meg kell tennie, hogy megtörje a riválist és minél több gólt szerezzen. Megjegyezte, az andorraiak egyre stabilabbak, a románoknak például csak a 31. percben sikerült először eljutniuk a kapujukig. Csábi elmondta, várhatóak változások a kezdőcsapatban az amszterdamihoz képest, Kádár Tamás például sérüléssel bajlódik, valamint sárga lapjai miatt Guzmics Richárd sem lehet ott a Puskás Ferenc Stadionban.
 
Ahhoz, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a keddi utolsó fordulóban megszerezhesse a pótselejtezőt érő második helyet a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatának D csoportjában, Andorra legyőzése mellett szüksége van a román és a török csapat hibázására is. Ha a románok hazai pályán döntetlent érnek el Észtország ellen, miközben a törökök Isztambulban alulmaradnak a biztos csoportgyőztesként már vb-résztvevő hollandokkal szemben, akkor a magyar válogatottnak legalább hat góllal kellene nyernie a pireneusi miniállam együttese ellen. Ha a románok mellett a törökök is egy pontot szereznek kedden, akkor tízgólos magyar sikerre lenne szükség a második helyhez.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. október 15. 10:06
"Csábi: Az andorrai meccsből nem lehet jól kijönni" Nem bizony! Oda a becsület.
lynx
2013. október 14. 21:27
"az andorrai meccsből nem lehet jól kijönni" Vazze, akkor most mondj le b..meg, ne utána! Komolyan, ennyi ökör állat van a fociban? Ha nem ért hozzá, akkor menjen péknek! /elnézést a pékektől:)/ Süssön brióst! Ha odaég megeszi! No problem!
nyugalmazott tanár
2013. október 14. 20:25
Az andorrai meccsből nem lehet jól kijönni viszont ha a Népligetben rendeznénk egy jókora sörmeccset, abból mindenki jól jöhetne ki. Miért nem ezt csináljuk? Lenne egy szép napjuk a fiúknak is, meg a "sportkedvelő" közönségnek is.
kuwiq
2013. október 14. 18:54
Nem értem, minek kell ilyen nyilatkozatokat tenni. Oké, 3 napos kapitány lesz. Koncentráljon a meccsre a cél a lehető legjobb eredmény elérése legyen, ezért tegyen meg mindent. Pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!