Folytatódik a jövő évi büdzsé vitája

2013. október 29. 07:58

A parlament keddi ülésén folytatja a 2014-es adótörvényekről szóló vitát, illetve a jövő évi költségvetés tárgyalását is. A kormány büdzsé-terve 2014-re 2 százalék körüli gazdasági növekedéssel, 2,9 százalékos hiánnyal és 2,4 százalékos inflációval számol.

2013. október 29. 07:58

A keddi napirend a jövő évi adótörvények általános vitájával kezdődik, a képviselőknek összesen hat óra áll rendelkezésükre a kormány indítványának értékelésére. A kabinet javaslata szerint 2014-től kiterjesztenék a családi adókedvezményt, tovább segítenék az első lakáshoz jutást és megtartanák a bankadót.

Második, egyben utolsó napirendi pontként a jövő évi költségvetés tárgyalása folytatódhat szintén hat órás időkeretben. A büdzsé múlt csütörtökön kezdődött, összesen 30 órás időkeretű általános vitája szerdán érhet véget egy újabb, négy órás vitával. A kormány költségvetési javaslata 2 százalék körüli GDP-növekedéssel, GDP-arányosan 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal és 2,4 százalékos inflációval számol. A kabinet várakozása szerint a fogyasztás 1,9 százalékkal, a reálkereset 2 százalékkal nőhet jövőre, míg az államadósság a GDP 76,9 százalékra csökken az idén év végén várható 77,4 százalékról.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2013. október 29. 08:17
Ha a büdzsé a nép kifosztását jelenti, akkor tényleg folytatódik. Gőzerővel. Mert Orbán jobban teljesít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!