Kémiai kasztrálást, Magyar Gárdát és halálbüntetést ígért a Jobbik Soroksáron

2013. október 06. 09:52

Fáklyás felvonulással emlékezett Soroksáron szombat este a Jobbik az előző héten futás közben meggyilkolt nőre. A demonstráción Vona Gábor arról beszélt, hogy a közbiztonság nem pénz, hanem akarat kérdése. A jobbikos politikusok visszaállítanák a halálbüntetést, a szexuális erőszaktevőket pedig kémiai kasztrálással sújtanák.

2013. október 06. 09:52

A Jobbik elnöke szerint a közbiztonság nem pénz, hanem akarat kérdése, de Vona Gábor úgy látja, amíg a „magyar belügyben, a magyar politikában politikusbűnözők vannak, addig ne várjunk eredményeket”. Az ellenzéki párt vezetője erről szombaton, a múlt héten Soroksáron meggyilkolt nő emlékére a XXIII. kerületben rendezett demonstráción beszélt. A pártelnök visszautasította, hogy a Jobbik politikai hasznot akarna húzni a múlt heti gyilkosságból. Szerinte az lett volna a helyes, ha a szombati tüntetésen minden politikai párt részt vett volna tiltakozása jeléül.

Vona Gábor azt mondta, bár a statisztika szerint csökkent a bűncselekmények száma és javult a közbiztonság, az emberek szubjektív biztonságérzete mégsem javult a kormányváltás óta. Kiemelte: hiába beszél a kormány arról, hogy egyre több az új rendőr, ha közben sokan el is hagyják a testületet, illetve, ha az új rendőröket pusztán bírságolásra használják. A Jobbik elnöke szerint ezért nem a rendőrök, hanem a Belügyminisztérium a felelős.

Vona Gábor szerint a rendőrségnek vissza kellene adni cselekvési jogát, hogy megvédjék a magyar emberek biztonságát. Emellett megerősítette pártja azon követelését, hogy Magyarországon fel kellene állítani a csendőrséget a helyi közösségek védelmében. Ismertette: kormányra kerülésük esetén a Jobbik biztosítaná a Magyar Gárda működését, valamint önfenntartó börtönöket hozna létre. A halálbüntetéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: szerinte az államnak joga van elvennie az ilyen bűnözők életét, és ha az elrettentő erő akár egyetlen életet is megment, akkor már megérte visszaállítani a halálbüntetést.

Szilágyi György, a Jobbik budapesti elnöke, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy akik megölték a nőt, „azok állatok”, és szerinte is az ilyen esetekben kellene visszaállítani Magyarországon a halálbüntetést.

Varga Ildikó, a tüntetést szervező civilek egyike beszédében hangsúlyozta: amit a kerületi vezetők eddig tettek a helyi közbiztonságért, az "vajmi kevés", hiszen nincs kivilágítás a kerékpárúton, illetve nincs saját rendőrkapitánysága a XXIII. kerületnek.

Lehmann Viktor, a Jobbik budapesti alelnöke szerint a demonstráció célja, hogy felhívják a bűnözők figyelmét: az emberek nem félnek, nem hátrálnak meg és az elkövetők ezt többet nem tehetik meg. Megerősítette, a Jobbik azt szeretné, ha a nőket vagy gyerekeket megerőszakoló elkövetőket kémiai kasztrálással sújtanák.

A komoly rendőri biztosítás mellett lezajlott rendezvényen néhány száz tüntető vett részt, többségük jobbikos zászlókkal, néhány tucatnyian képviselték a helyi roma önkormányzatot is. A demonstráción civilek aláírásokat gyűjtöttek az önálló kerületi rendőrkapitányság felállítása érdekében. A beszédeket követően fáklyás felvonulás indult a múlt heti gyilkosság helyszínére, ahol gyertyagyújtással emlékeznek az áldozatra.

Összesen 360 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendetta
2013. október 07. 07:50
Az önfenntartó börtönökel és a kasztrálással egyetértek. Én ezutóbbit már rég javasoltam volna, de nem kémiai, hanem biológiai formában.
Felebarát
2013. október 07. 07:22
fölösleges a gárda, ha jól szervezett a rendőrség...
Felebarát
2013. október 07. 07:22
statárium?
kuwiq
2013. október 06. 18:17
A cshek ezt minden különösebb csinnadratta nélkül megoldották, mármint a római szaporodás kérdését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!