Navracsics: A fiatalok itthoni boldogulása a cél

2013. október 25. 12:13

Az Új Nemzedék program pályaorientációs programsorozatának első állomását rendezték Veszprémben pénteken, ahol a miniszterelnök-helyettes beszédében azt hangsúlyozta: nem lehet letenni arról, hogy a külföldre távozott fiatalok hazajöjjenek.

2013. október 25. 12:13

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint nem lehet letenni arról a célról, hogy az Európát bejáró, más országokat megismerő fiatalok hazajöjjenek és itthon tudjanak boldogulni. A politikus erről az Új Nemzedék program pályaorientációs programsorozatának első állomásán beszélt Veszprémben, pénteken.

Megnyitóbeszédében a miniszterelnök-helyettes azt mondta, a több éves hagyománnyal rendelkező pályaorientációs rendezvények mellé most „odaállt” az Új Nemzedék program, amelynek az a célja, hogy a fiatalok számára komplex, átfogó akciótervet nyújtson. Hozzátette: sok olyan helyzet van, amelyben a fiatalok joggal várnak tanácsot, az iskolaválasztástól az otthonteremtésen át a családalapításig és az itthon maradásig, ami az egyik legnagyobb és legfontosabb kérdés napjainkban.

Több száz fiatal előtt Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy a kormányzati politika a fiatalok kérdéseire azzal is válaszol, hogy adókedvezménnyel bátorítja a családokat a gyermeknevelésben, gyermekbarát intézményeket hoz létre, segíti a fiatalokat a pályaválasztásban az intézményrendszer sokszínűvé tételével, a szakoktatás gyakorlatorientálttá tételével, a középiskolai oktatás színvonalának emelésével, a felsőoktatás fejlesztésével, továbbá az otthonteremtés könnyítésével is. Arra bátorítják a fiatalokat, hogy maradjanak itthon, vagy jöjjenek haza családot alapítani, „hiszen tudjuk, hogy miközben a fiatalok közül sokan elmennek külföldre tanulni vagy kipróbálni magukat, az igazi kérdés számukra az, hogy hazajönnek-e itthon boldog felnőttkort élni” – fogalmazott.

A Veszprém Arénában felállított pályaorientációs standokon a fiatalok egyéni konzultációs lehetőséget kapnak pályaorientációs tanácsadókkal, pszichológussal, grafológussal. Csoportos előadások, foglalkozások segítik őket a munka világának megismerésében, emellett a helyi felsőoktatási intézmények képviselői is tájékoztatják őket az egyetemi életről.

A Új Nemzedék Plusz projekt és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal közös pályaválasztási roadshow-ja Veszprém után Győrben, Miskolcon, Szegeden, Pécsen, Debrecenben és Budapesten várja majd a pályaválasztókat.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2013. október 25. 20:52
Ez a Navra olyan mértékben nevetséges, hogy az elképesztő. Ma már az az értelmiségi attitűd, hogy eleve külföldre nevelik a gyereket. Ebben az országban csak a Fidesz vállalatoknál melózók, az atomtehetetlen faszkalapok (közös metszetük: Fidesz politikusok), és az érinthetetlen egziosztenciájúak maradnak. Ez utóbbiak egyre kevesebben, mert bármit einstandolhatnak a legények.
HSL
2013. október 25. 19:42
bértapsolóként?
küllő
2013. október 25. 19:37
Navracsics valaha gondolkodó lény volt. Sőt, rá is játszott az emberarcú fideszes szerepére. Az elemzők pedig, akik korábban kollégái voltak, vagy diákjai, esetleg tagtársai valamilyen gittegyletben, mértéktartó, intelligens kultúremberként ábrázolták őt, és csak azt nem voltak hajlandóak észrevenni, ami orruk előtt zajlott, hogy Orbán nagyúr már akkor harci droidot faragott belőle, mikor beküldte méltó társával, Semjén Zsolttal tartani a frontot a vörös veszedelemmel szemben, amíg ő a büfében múlatta az időt, vagy dekázgatott a frakcióirodán. Az elemzői belterj így fedte el a valódi képet, melyet mindenki láthatott, ha bekapcsolta a tévét: Navracsics kellék nem visszafogottan érvel, hanem fröcsög, s mondanivalója tartalmilag semmiben nem különbözik Szijjártó Péterétől. Navracsics négy kemény év alatt bizonyította alkalmasságát, teljesítette az elvárt szintet, amelyet jó fideszes hűbéri szokás szerint a felcsúti magánrezidencián ellenőriznek. Kiváló alapanyagból tökéletes végeredmény született. Karaktere nincs. Véleménye nincs. Súlya nincs. Jutalmul kinevezték lábtörlőnek. Illetékes díszítőelemként nem pofáznék egy kiadott azerbajdzsáni gyilkossal és egy szabadon engedett kolumbiai pedofilpornóssal a hátunk mögött. Navracsics ugyebár politológus. Politikailag elhasználódott, emberileg lejáratódott, szakmailag értékelhetetlen. Orbán ilyenekből szokott alkotmánybírót csinálni.
kjkj945
2013. október 25. 17:20
""Veszprém után Győrben, Miskolcon, Szegeden, Pécsen, Debrecenben és Budapesten várja majd a pályaválasztókat."" A falvak, had öregedjenek néptelenedjenek el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!