Munkacsoport alakul a rezsiharcra

2013. december 15. 09:46

Orbán Viktor bejelentése után Rogán Antal kifejtette: a harmadik rezsicsökkentés célja, hogy a rezsidíjak megközelítsék az európai átlagot. A pontos számok kialakítása végett létrehoznak egy munkacsoportot is, amelyet ő vezet majd.

2013. december 15. 09:46

A munkacsoport tagjai Rogánon kívül Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője lesz. Rogán azt mondta: a munkacsoport ülésére meghívják Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét is, mert vannak kérdéseik a számokat illetően. Álláspontjuk kialakítása után a Fidesz-frakció január elején, évadnyitó ülésén dönthet a harmadik rezsicsökkentésről.

Fónagy János ugyanakkor azt mondta: az idei, összesen 20 százalékos rezsicsökkentésnek köszönhetően Magyarország az európai rangsor utolsó, utolsó előtti helyéről lényegesen előbbre lépett és a középmezőnybe jutott a fogyasztói paritáson mért lakossági rezsiköltség-terhelésben.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. december 15. 22:23
A világpiaci árak begyűrűztek hozzánk, viszont a bérek begyűrűzését pártunk és kormányunk áldozatos munkája árán sikerült megállítani a határon.
tabakur
2013. december 15. 21:39
Mondjuk a világpiacon forgalmazott gumicukor ára 10 peták és nekünk nincs gumicukor bányánk akkor ugye 10 petákért vesszük meg a gumicukrot. Ha az országba csak 2 petákot keresnek az emberek akkor drága a gumicukor . Mit lehet tenni? 1. megpróbáljuk növelni az emberek fizetését 3vagy 4 petákra és máris könnyebben veszik meg a cukrot. 2Vagy adjuk ár alatt mondjuk 8 petákért és valakivel megfizetettjük a hiányzó két petákot. Ha ügyesek vagyunk mondjuk az emberekkel más címen.= rezsicsökkentés
DezInf
2013. december 15. 16:02
. . ...a rezsicsökkentés is jobban tejjesít!!!!!
trespass
2013. december 15. 14:18
" egész Európában jelentős a többlet termelői kapacitásokból, így nem ritka, hogy az áram előállítója fizet azért, hogy valaki átvegye tőle az energiát, és így ne kelljen leállnia." Nesztek! Erre a rezsicsökkentésre legalább minisztérium kell, basszátok meg!:DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!