Március 14-én nyílhat újra a Pesti Vigadó

2014. január 08. 08:32

A tervek szerint március 14-én tartják meg a felújított Pesti Vigadó ünnepélyes megnyitóját, ezt követően az épület többek között egy Makovecz Imre- és egy Schrammel Imre-kiállítással várja a közönséget - mondta el az MTI-nek Kucsera Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára.

2014. január 08. 08:32

Az Országgyűlés 2013 októberében döntött arról, hogy a Pesti Vigadó épülete 2014. március elsején a köztestület tulajdonába kerül.

Kucsera Tamás emlékeztetett: a 2004 óta tartó felújítás során a beruházó nem az MMA, a vagyonkezelőtől azonban azt a tájékoztatást kapták, hogy márciusban a hangversenyteremmel, a régi és új kiállítóterekkel együtt a teljes Vigadó megnyílhat a közönség előtt. Nem kizárt ugyanakkor, hogy lesznek olyan részek, mint például az étterem, amelyek funkcionálisan még nem fognak ekkor működni.

A teljesen új, 5-6. emeleti kiállítóterek egy Makovecz Imre-kiállításnak adnak otthont, a Vigadó Galériában pedig Schrammel Imre munkáiból rendeznek tárlatot, ezek a tervek szerint fél éven át lesznek látogathatók.

Kucsera Tamás beszámolója szerint a beruházásban az MMA társfinanszírozóként vesz részt: nem az épületen végzett felújításokhoz, hanem a Vigadó működtetéséhez, felszereléséhez rendeltek hozzá 400 millió forintot. A főtitkár elmondása szerint a Műcsarnok átvétele mg zajlik. Az új igazgató kinevezése a tavasz folyamán történhet meg, személyéről februárban dönthetnek.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Fabulous
2014. január 08. 09:15
Pénz! Pénzt! Ha pénz az zsebben, lángol a nap is derűsebben. Illatosabb a virág is, és kezesebb a leány is. La, la, la, la, la, la és kezesebb a leány is. Pénz! Pénz! Ki pénzre szert tesz, rögtön okosabb, eszesebb lesz, mind szebb, delibb ki gazdag, mert az aranyok aranyoznak. La, la, la, la, la, la, mert az aranyok aranyoznak.
tevevanegypupu
2014. január 08. 09:01
Na, lehet valami miatt újra támadni, a fidesz-kultura ujabb szörnyűséggel próbálkozik. Nem is beszélve arról, hogy vajon kiket hív meg a megnyitóra, és hogy lehet azt majd nyílt levélben visszautasítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!