Nonprofit közműszolgáltatásra törekszik a kormány

2014. január 27. 12:46

A cél, hogy a megtermelt profitot a szolgáltatók visszaforgassák az adott tevékenységbe.

2014. január 27. 12:46

A magyar kormány célja egy olyan nonprofit közmű-szolgáltatási szektor létrehozása, amelyben a profitot visszaforgatják az adott tevékenységbe – mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára, az OECD Nemzeti Tanács elnöke, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Magyarországról szóló országtanulmány ismertetésekor hétfőn Budapesten. Az államtitkár hangsúlyozta: jelenleg Európában sincs egy valóban versenyalapú energiapiac. Egyetért azzal, hogy alacsony a verseny ezen a területen, a monopóliumoknak pedig árfelhajtó hatása van.

Alvaro Pina, az OECD Gazdaságpolitikai Igazgatóságának Magyarországgal és Belgiummal foglalkozó osztályvezetője sajtótájékoztatón elmondta: az energiatermelésnek nem minden szegmense természetes monopólium, más területeken – például az előállításban és a kiskereskedelemben – lehet verseny.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. január 27. 19:50
Államosítani rosenfeld elvi szempontja szerint!!!
oskar
2014. január 27. 19:39
Szerintem minden területen meg kellene tiltani a "liberalizálást" mert pl. a tőzsdéket több virtuális búza, kukorica forog a valódi termelők kárára mint amennyit learattak.
oskar
2014. január 27. 19:36
De az USA-ban is olcsóbb a nonprofit erőművek által termelt áram, a piacorientáltaknál. Sőt biztonságosabbak is szerintem. Mert a pénz ott marad azoknál akik az áramot termelik nem azokhoz megy (bróker) akik azt sem tudják mi az az erőmű.
Zokni
2014. január 27. 16:46
Hazudnak. "...jelenleg Európában sincs egy valóban versenyalapú energiapiac." - mondja valaki, és "... nonprofit közmű-szolgáltatási szektor" létrehozása szerinte a cél. Ami aztán tényleg ki van véve a piac hatásai alól. Ha nem egy volt szocialista országban mondanák. Még elhihetnék, hogy ez a legolcsóbb. De itt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!