Az IKSZ nyílt levélben fordult Hannes Swobodához Molnár Zsolt ügyében

2014. május 08. 12:23

A kereszténydemokrata ifjúsági szervezet arra kérte az európai szocialisták frakcióvezetőjét, ítélje el Molnár Zsolt korábbi szélsőséges cselekedeteit. AZ IKSZ szerint Európában nem lehet kettős mércével mérni.

2014. május 08. 12:23

Nyílt levélben fordult a kisebbik kormánypárt ifjúsági szervezete, az IKSZ Hannes Swobodához, az Európai Parlament szocialista frakcióvezetőjéhez, amelyben azt kérik, ítélje el Molnár Zsolt korábbi szélsőséges cselekedeteit ugyanúgy, ahogy korábban felemelte szavát hasonló ügyekben.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott dokumentumban – amelyben megköszönték Hannes Swoboda rendkívüli érdeklődését az elmúlt hónapokban a magyarországi történések iránt – azt írták: kedden jogosan fejezte ki aggodalmát a szélsőséges nézeteiről ismert Sneider Tamás parlamenti alelnökké jelölésével kapcsolatban. Csak egyetérthetnek abban, hogy a szélsőségesekre nem lehet sem egy ország, sem egy uniós intézmény vezetését bízni.

Ugyanezen elv alapján tájékoztatják a szocialista politikust arról, hogy a Magyar Szocialista Párt (amely a szocialista európai parlamenti frakció tagja) egyik vezetője, Molnár Zsolt (aki jelenleg országgyűlési képviselő és kampányfőnök) részt vett egy neofasiszta megmozduláson 1992-ben - olvasható a közleményben, amelyben kitértek arra is: az incidens következtében az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád nem mondhatta el ünnepi beszédét az 1956-os forradalom évfordulóján. A szélsőjobboldali provokációt videóra is vették, és a média is nagy terjedelemben számolt be róla. Molnár Zsolt, aki a felvételeken is látható, szerdán bevallotta, hogy részt vett „a szégyenteljes eseményen”.

Azt gondolják – írták –, hogy Európában nem lehet kettős mércével mérni, ezért arra kérik a szocialista frakcióvezetőt, hogy ítélje el Molnár Zsolt szélsőséges cselekedeteit ugyanolyan módon, ahogy korábban felemelte szavát a hasonló ügyekben. Remélik, hogy az európai baloldal nem tűr meg soraiban szélsőséges politikusokat – fejtették ki, hozzátéve: a szélsőségek elleni fellépést nem lehet alárendelni pártpolitikai céloknak, még az európai parlamenti kampány idején sem.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!