Családi pótlék: módosító javaslatot nyújt be az Együtt-PM

2014. május 08. 13:19

Szabó Tímea módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az élettársak által nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék járjon, mint a házastársak által neveltek után, miután kedden az Alkotmánybíróság mulasztásban megnyilvánuló alkotmánysértést állapított meg a jelenlegi szabályozással kapcsolatban.

2014. május 08. 13:19

Az Alkotmánybíróság keddi ítéletében kimondta: alkotmányellenes a fennálló helyzet, ugyanis a közös háztartásban, együtt nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék kell, hogy járjon akkor is, ha az őket nevelő szülők házasságban, és akkor is, ha élettársi kapcsolatban élnek.

Szabó Tímea közölte: módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az élettársak által nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék járjon, mint a házastársak által neveltek után. Az Együtt-PM társelnöke a családok támogatásáról szóló törvényben a „szülővel együtt élő házastárs” helyett a „szülővel együtt élő házastárs, élettárs” szöveget szerepeltetné.

A politikus azt mondta, a Fidesz annak alapján tesz különbséget a gyermekek között, hogy a szüleik milyen együttélési formát választottak. Arra is kitért, hogy a különbségtétel egy három gyermeket nevelő pár esetében – a családi adókedvezménnyel együtt – akár havi hatvanezer forintot is jelenthet.

Azt is közölte, hogy az Együtt-PM politikusai a közeljövőben egy törvénymódosító-csomagot is be fognak nyújtani annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a szegénységben élő gyermekeknek és családoknak. Többek között javasolni fogják az évekkel ezelőtt befagyasztott gyes és a családi pótlék megemelését, illetve kezdeményezik a beóvodáztatási támogatás megnövelését is – mondta Szabó Tímea.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. május 08. 18:38
""élettársak által nevelt gyermekek "" Főként, ha leszbi, vagy homok!!!
kamasuka
2014. május 08. 16:59
"az élettársak által nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék járjon, mint a házastársak által neveltek után" Tessék megházasodni, ha ugyanannyit akarnak!
Csigorin
2014. május 08. 16:03
A torveny a hazassagban elok gyerekvallalasat tamogatja, helyesen. Akik egymas irant felnek jogi felelosseget vallalni, azok gyerekvallalasat miert kene ugyanugy tamogatni?
egysegelem
2014. május 08. 13:47
Ez nem mulasztas, hanem megint a szokasos KDNP-s gecizes, megmondtak hogy csak a hazassag er valamit az elettarsi kapcsolat meg minden mas az komolytalan megbizhatatlan emberek bohockodasa, nekik nem jar penz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!