EU: új kötelezettségszegési eljárások indultak Magyarország ellen

2014. július 15. 12:49

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság az e-útdíjrendszer kialakításának módja valamint több irányelv nem megfelelő átültetése miatt, emellett pedig a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényt is összeegyeztethetetlennek tartja a bizottság az uniós joggal.

2014. július 15. 12:49

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a múlt héten az Európai Bizottság az e-útdíjrendszer kialakításának módja valamint több irányelv nem megfelelő átültetése miatt, emellett pedig a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényt is összeegyeztethetetlennek tartja a bizottság az uniós joggal – derül ki az Európai Bizottság honlapjára kedden feltöltött adatokból.

Az e-útdíjrendszer esetében az MTI információ szerint Brüsszel azt kifogásolja, hogy az állam közbeszerzési eljárás nélkül kérte fel a két cégből álló konzorciumot a rendszer kiépítésére és működtetésére. Az MTI úgy tudja: a brüsszeli testület illetékesei tavaly április óta kapcsolatban álltak a magyar hatóságokkal, de Budapestnek nem sikerült meggyőznie Brüsszelt arról, hogy miért volt indokolt a közbeszerzési pályázat mellőzése.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2014. július 15. 18:16
Juncker most bosszút áll. >:-I Aljadék liberális illuminátus rohadék. Miért nem lep ez meg. Ojrópai egyesült államok, bármi áron.
rojtos
2014. július 15. 17:31
" külföldi kollégák már sajnálnak bennünket" Neked vannak külföldi kollégáid, akik szivükön viselik sorsunkat? Például? Lendvai? Shulz? Tudják ezek, hogy egyáltalán a világon vagy?
liberálzöld.
2014. július 15. 15:08
Tessék kérem tovább menni, nincs itt semmi látnivaló. Tagjai vagyunk egy szervezetnek, és lex@rjuk a vállalt kötelezettségeinket. Megkapjuk a büntit, kifizetjük adóforintból és tömhetjük a haverokat tovább pénzzel. Oszt jónapot.
Vlagyimir
2014. július 15. 14:03
Az elmúlt 2-3 évben a külföldi kollégák már sajnálnak bennünket, hogy egy diktatúrában kell élnünk, mi magyarok meg szégyelljük a külföldiek előtt, amiket OV meg a magyar kormány művel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!