Havasi: Még nincs döntés Orbán útjáról

2014. július 24. 13:39

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt közölte: majd kellő időben tájékoztatnak Orbán Viktor programjairól. Havasi Bertalan a Népszabadság azon cikkére reagált, amely szerint a miniszterelnök októberi amerikai útját nem látogat el Washingtonba.

2014. július 24. 13:39

Semmilyen döntés nem született egyesült államokbeli kormányfői látogatásról, így értelemszerűen annak bármilyen programeleméről sem – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI megkeresésére, a Népszabadság csütörtöki írására reagálva.

Orbán Viktor hivatalos programjairól – beleértve a külföldi utazásokat is – kellő időben részletes tájékoztatást ad a Miniszterelnöki Sajtóiroda – tette hozzá Havasi Bertalan.    

A Népszabadság washingtoni forrásokra hivatkozva csütörtökön arról cikkezett, hogy Orbán Viktor októberben az Egyesült Államokba látogat, New Yorkba és Los Angelesbe utazik. A lap szerint a miniszterelnök eredetileg Washingtonba is készült, de a programnak ezt a részét a minap lemondták. A főváros „elkerülésének” okai között szerepel, hogy a Fehér Házban valószínűleg nem fogadták volna a kormányfőt, és a Külügyminisztériumban is csak helyettes államtitkári szinten; a Georgetown Egyetemen tervezett előadás pedig azért nem valósul meg, mert a magyar fél nem akarta az előadás utáni nyilvános vitát – írta a napilap.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. július 24. 21:44
Ennél diplomatikusabbak az amerikaiak, hogy most nyíltan reagáljanak....ez Orbánék nagy szerencséje. OV nem megy olyan helyre, ahol spontán kérdezhetnek. Kellemetlen lenne, elszokott tőle itthon.
Vén Csataló
2014. július 24. 18:24
A Teller-levél után, normális ember alapvetően nem nagyon érti hogy vajon hogy is hivatkozhat bárki a Népszabadságban megjelent "exkluzív" információkra. Persze tudom, nagy a baj. Olyan nagy, hogy még az az 5 másodpercnyi nyomorult kielégülés is számít, amit egy ilyen szöveg okoz. Mondanám, hogy szánalmas, de igazából semmi szánandót nem találok ezekben a humanoidokban.
várúr
2014. július 24. 17:17
Itt vinnyog az összes frusztrált ballib. Nem segít rajtuk, de kiélik a dühüket. Obama Bajnaival fotózott. Obama még megvan, Bajnai a süllyesztőben. "Magyarország miniszterelnöke leszek - gúnárkodta még idén télen is. Majd eltűnt, mint a hasonlóan nagyarcú Mesterházy, saját szavaival élve: "A történelem szemétdombján".
hocica
2014. július 24. 16:21
A Népszabadság már megint kever.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!