Nem lesz változás a nyugdíjrendszerben Varga szerint

2014. július 30. 17:11

A kormány sem a nyugdíjrendszerben, sem a nyugdíjak értékét tekintve nem tervez semmilyen változást – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón. Varga szerint egyes tanulmányok megállapították, hogy 2030-ig nincs szükség változásra a nyugdíjrendszerben.

2014. július 30. 17:11

A miniszter ezt arra a kérdésre válaszolva mondta, hogy mi a kormány véleménye a Népesedési Kerekasztal nyugdíjjavaslatáról, amely szerint a gyermekek számához kellene kötni a nyugdíj összegét.

Varga Mihály közölte: a kormányülésen nem volt szó a Népesedési Kerekasztal javaslatáról, a kormány pedig semmilyen változást nem tervez a nyugdíjrendszerben, a magyar nyugdíjrendszer stabil, a magyar nyugdíjak értékállóságát az elmúlt években biztosítani tudta a kabinet.

A miniszter kifejtette: egyes szakértői anyagok szerint 2030-ig semmilyen változás nem szükséges a magyar nyugdíjrendszerben, a nyugdíjak kifizetése, a nyugdíjalapok működése biztosított.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2014. július 30. 19:38
Varga politikus, tehát mellébeszél. A Kerekasztal egy demográfiai cél érdekében javasol hosszútávú változtatásokat, ami bőven 2030 után jelenthet változást, és elsősorban csak újraelosztást, azaz a nyugdíjkassza egyenlegét szinte egyáltalán nem érintené. Varga az egyensúlyról beszél, és rövidtávon. A két dolognak semmi köze nincs egymáshoz, de legalább mondott valamit.
bunko_jobbos
2014. július 30. 18:39
"aki egész életében gyereket szeretet volna, de valamilyen okból nem jött össze neki, még öregségére jól ki is basznak vele." Mikor szoktak a liberálisok az emberek 2%-ra gondolni? Mert az 50-re sem szoktak, viszont mindig ezzel a fassággal jönnek. AKINEK NEM LEHET GYEREKE, ROHADTUL FÉLRE TUD TENNI. OK?
egysegelem
2014. július 30. 18:07
Be fogjak vezetni, csak max nem most, tipikus Fideszes eljaras, bedobnak valami ordas faszsagot, tesztelik vele a nepet meg a sajtot, megvarjak amieddig mindenki emesztgeti, es amikor mar kicsit csitul korulotte a hangulat akkor ha nem is teljesen ugy, ahogy eloadtak, de lenyegeben bevezetik. 1-2 ev lesz rola torveny 2/3os, hogy a jovoben ne is lehessen valtoztatni rajta, ha veletlen egy ertelmes kormany kerul hatalomra. Talan az alkotmany resze is lesz. Nem is talan.
Gombóc XVI. Artúr
2014. július 30. 17:57
"...egyes tanulmányok megállapították, hogy 2030-ig nincs szükség változásra a nyugdíjrendszerben..." Más tanulmányok szerint meg "szar van a palacsintában, nem lekvár". Szóval egy-egy. Amúgy a 2030 után nyugdíjba menők már javában dolgoznak és fizetik a járulékot. Ezek szerint ők már csak fényképen fognak normális nyugdíjat látni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!