A menzarendelet azonnali életbeléptetését követeli az Együtt-PM

2014. augusztus 12. 10:59

A pártszövetség szerint politikai érdekből halasztották el a megreformált közétkeztetés bevezetését.

2014. augusztus 12. 10:59

Az Együtt-PM felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul léptesse életbe a menzarendeletet, „hogy gyermekeink egészségesebb ételhez jussanak!”, egyben bírálják a kormányt, mert szerintük politikai érdekből halasztották el annak bevezetését.

A szövetség kedden közleményt juttatott el az MTI-hez, azt követően, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma múlt héten bejelentette: szeptember helyett jövő január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet, amely az iskolai menzák mellett a kórházakban adandó ételek elkészítését, tápanyagtartalmát is szabályozza.

Bár a tárca a döntést azzal indokolta, hogy a konyhaüzemeltetőknek nem volt elég idejük a felkészülésre, az Együtt-PM utal egy napilap által közölt indokra, miszerint az új menük drágábbak lesznek, az áremelést pedig nem lenne szerencsés az őszi választás előtt „lenyomni a szülők torkán”. A szövetség rámutat: a probléma évi 15 milliárd forintos összegből megoldható lenne, az Orbán-kormány ugyanakkor tíz- és százmilliárdokat költ stadionépítésre, a gyermekétkeztetés pedig nem fontos számára – fogalmaztak.

Az Együtt-PM arra is felszólítja a kabinetet hogy számolja fel a gyermekéhezést Magyarországon.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2014. augusztus 12. 14:33
jav. : bocs, azt hittem hirtelen, hogy az mszmp dumál!
tóth mária
2014. augusztus 12. 14:32
Mi van? felébredtetek? kormányzásotokon ez nem volt olyan fontos! idióták! csak szajkóznak.
paraklétosz
2014. augusztus 12. 11:36
"egy napilap által..." Ezek dacból még a saját Népszabóságukat sem olvassák. Lásd "Sótlanok"/NOL/Szerk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!