DK: Matolcsy számoljon el a kúriavásárlással!

2014. augusztus 08. 13:52

A Demokratikus Koalíció (DK) tudni akarja, hogy pontosan milyen forrásból fizetett ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 680 millió forintot ingatlanvásárlásra és azt is, hogy a bank elnökének, Matolcsy György van-e bármi köze a kúria tulajdonosához.

2014. augusztus 08. 13:52

A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy az MNB a közelmúltban megvásárolta a négycsillagos kastélyszállóként működő tiszaroffi Borbély-kúriát. Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, a DK politikusa pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 3,2 hektáros területen elterülő, ősfás környezetben lévő tiszaroffi Borbély-kúria értéke valószínűsíthetően meghaladja a 680 millió forintot.

Megjegyezte, hogy a Matolcsy György által vezetett jegybanknak ez már nem az első ilyen jellegű luxuskiadása, „kulturális tematikájú pénzszórások” is voltak korábban. A DK választ vár arra is, hogy Matolcsy Györgynek az ingatlan közvetítésével megbízott csoporthoz van-e bármilyen köze, és milyen céllal költ el a jegybank ennyi pénzt.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. augusztus 08. 19:46
Miért nem Somont basztatták, hogy hová lett a pénz az eladott ingatlanok után?
oskar
2014. augusztus 08. 16:14
DK!!!!! A jegybank független!!!!!!!!!!!!
A helység galagonya
2014. augusztus 08. 14:43
Akár sok tízmilliárdos hatása is lehet annak az áfapernek, melyet a minap elbukott a magyar állam. Az Európai Bíróság mai közlése értelmében ugyanis késedelmi kamatot is kell fizetni azokra az összegekre, melyeket a magyar állam visszatartott a cégektől. A pert ráadásul a kormány egyik stratégiai partnere, a Delphi indította. A visszatartott áfa összege már 2011-ben is 200 milliárd forint körüli összeget jelentett.
liberálzöld.
2014. augusztus 08. 14:42
Mit kell ezen elszámolni? Megvette, átutalta a pénzt oszt jónapot. Minden törvényes volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!