Játszótér-rekonstrukciós program a Hegyvidéken

2014. augusztus 29. 17:30

Pénteken adták át a Margaréta-játszóteret Budapest XII. kerületében. Az egyedi tervezésű játékokkal felszerelt park mellett 7 másik játszótér is megújult.

2014. augusztus 29. 17:30

A Hegyvidéki Önkormányzat pénteken adta át a Margaréta-játszóteret, ami játszótér-rekonstrukciós programjuk eredményeként újult meg 7 másik játszótérrel együtt. A Platinium Group által kidolgozott tervek alapján egyedi játszóeszközökkel színes, vidám, tér épült a kisebb és nagyobb gyerekeknek.

Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tervek kidolgozásakor fontos szempont volt, hogy egy olyan többgenerációs játszóteret hozzanak létre, ahol a legkisebbek ugyanúgy jól és komfortosan érezhetik magukat, mint a kamaszok. A játszótér központi eleme egy többfunkciós vár (ún. falu) csúszdával, mászófallal, függőhíddal, mászóhálókkal és kis bútorokkal. Emellett bébihinták és lapülőkés hinták, körforgó, rugós játékok, mérleghinta, homokozó vár, faragott állatos mászókák, margarétás kötélmászós mászóka, forgatható kirakó is találhatóak a játszótéren. Szalay-Szakály Zsuzsanna, a tervező elmondta, hogy a fejlesztésben a Margaréta játszótér összes eszközét újra cserélték, és ki is bővítették a korábbi teret.

Az önkormányzat a tervezési folyamatba bevonta a hegyvidéki polgárokat is. A tervbemutatón a hivatal munkatársai és a szakemberek mellett a környéken élő családok tagjai – szülők, nagyszülők – is megjelentek, akiknek javaslatait figyelembe vették a tervek véglegesítésekor. A nagycsaládosok kérésére megnagyobbították a tervezett sportpályát, hogy a gyerekek focizni is tudjanak, illetve egy pingpongasztalt is kihelyeztek.

Váczi János, a kerület városfejlesztésért felelős alpolgármestere elmondta, hogy természetesen továbbra is folyamatosan figyelik a visszajelzéseket. A többi kérést is igyekeznek figyelembe venni, amit lehetséges, meg is valósítanak ezek közül. A Margaréta játszótér továbbra is az önkormányzat Mozdulj, Játszótér! elnevezésű programjának egyik helyszíne, ahol minden nap animátorok foglalkoznak a gyerekekkel a délutáni órákban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!