Orbán: Ilyen formában nem lesz internetadó

2014. október 31. 08:00

A miniszterelnök szokásos a Kossuth Rádióban elmondta: ebben a formában nem vezethető be a távközlési adó kiterjesztése. Az ünnepek után módosítani fogják az adótörvényt, januárban pedig nemzeti konzultációt indítanának az internet szabályozásáról és pénzügyi kérdéseiről.

2014. október 31. 08:00

A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök szerint olyan félelmeket előhívó képzet jött létre az internetadóval kapcsolatban, ami kezelhetetlenné tette az adóról szóló beszédet. „A vita félrecsúszott”, „nincs meg a közös alap”, hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni. Szerinte ilyen körülmények között az internetadót egész egyszerűen nem lehet bevezetni. Orbán szerint az emberek ezt nem tartják ésszerűnek. „Nem vagyunk kommunisták, nem az emberek ellen kormányzunk, hanem az emberekkel közösen kormányzunk” – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő elmondta: az ünnepek után módosítani kell az adótörvényt, januárban pedig egy nemzeti konzultációt is indítani kell az internetről, annak szabályozásáról és pénzügyi kérdéseiről. Orbán szerint „választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe”. A konzultáció vége 2015 első negyedévének, félévének végére várható – fűzte hozzá.

Munkába állítjuk Magyarországot”

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat közelebb viszi az országot a teljes foglalkoztatottság céljához. A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megerősítette: a cél az, hogy 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség Magyarországon. „Munkába állítjuk Magyarországot” – mondta.

A következő év legfontosabb eseményének Orbán Viktor a bankok elszámoltatásának nevezte. Hozzátette egyúttal, hogy szerinte mostanság éppen azért „sűrűbb” minden, Magyarország elleni bírálat, mert jön a bankok elszámoltatása.

Összesen 466 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabox
2014. november 01. 09:06
Varga ülj a helyedre! Hülye vagy! Rogán töröld meg az orrod! Tanár úr ! Gratulálok!
Abdullah
2014. október 31. 19:15
Ügyes, mint mindig! Közben szép csendesen levették a tervezett inflációt 2,2-ről 1,8-ra. Ezzel a nyugdíjakon és járadékokon 2-3-szor annyit spóroltak mint amennyit az adón vesztettek. Pedig a 2,2-es infláció 2 nappal ez elött már be volt jelentve Balog tiszteletes úr által. És 2015-ben akkor is meg lesz az adó, csak előtte néhány milliárdért konzultálunk egyet. Ti tényleg birkák vagytok.
Akitlosz
2014. október 31. 18:31
Tehát akkor ezek szerint másmilyen formában lesz. Játék a szavakkal.
antioxi
2014. október 31. 17:51
Ez a genny láda mszp-dk-s Gulyás az USA követségről kapja az ukázt? Ja, onnét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!