Jobbik: Konstruktív volt a Máért ülése

2014. november 20. 20:01

Szávay István szerint korábban nem nagyon volt konszenzus, most konstruktív és előremutató volt a Máért plenáris ülése. A jobbikos politikus annak kifejezetten örül, hogy a kormány elfogadta egy javaslatukat.

2014. november 20. 20:01

A Jobbik szerint konstruktív és előremutató módon zajlott a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XIII. plenáris ülése csütörtökön a parlamentben. Szávay István, az ellenzéki párt alelnöke a tanácskozás után újságírók előtt felidézte, hogy a korábbi években a kormánypártok nemzetpolitikai konszenzusról beszéltek, de ezt nem mindig követték tettek. Most konstruktív és előremutató módon zajlott a tanácskozás.

Pozitívan értékelte, hogy a kormány elfogadta javaslatukat, amelyben olyan lépések megtételét kérik, amelyek egyszerűbbé teszik a választójog gyakorlását a magyarországi lakcímmel rendelkező, de életvitelszerűen külföldön élők számára. Ezt azért tartják nagyon fontosnak, mert bár a zárónyilatkozat össznemzeti parlamentről beszél, ők ezt csonkának érzik, mert a mostani voksoláson az említett csoport szavazása nehézkes volt.

Azt, hogy a szavazás módját hogyan lehet gördülékennyé tenni, a megfelelő fórumokon megvitatják és a jogi lehetőségeket is megvizsgálják, jelezte Szávay, aki elképzelhetőnek tartja a levélszavazás kiterjesztését és az internetes szavazás lehetőségét is.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerecsen
2014. november 20. 23:25
Lesz 2018-ban Fidesz-KDNP-JOBBIK koalíció. Szebb jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!