Alapítványi iskolák: Balog nem tartotta be az ígéretét

2014. december 15. 13:10

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöksége meglepődött, hogy Balog Zoltán ígérete ellenére sem módosult az alapítvány iskolák költségvetési támogatására vonatkozó törvény. Novemberben találkoztak az egyesület és a minisztérium vezetői, akkor abban egyeztek meg: nem csökken 75 százalékra az alapítványi iskolák állami támogatása.

2014. december 15. 13:10

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének (AME) elnöksége hétfőn közölte: meglepetéssel és megdöbbenéssel olvasta, hogy a kormány Balog Zoltán miniszter ígérete ellenére nem módosította az alapítvány iskolák költségvetési támogatására vonatkozó törvény előterjesztést. Az AME hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy november 27-én tárgyaltak Czunyiné Bertalan Judit államtitkárral, Sipos Imre helyettes államtitkárral és Brassói Sándor főosztályvezetővel.

A megbeszélésen megerősítették: a költségvetés nem csökkenti 75 százalékra az alapítványi iskolák állami támogatását, mivel közfeladatot látnak el, többségük nem költségtérítéses, hátrányos helyzetű tanulókat szolgálnak – tudatták. Az AME szerint a költségvetési törvénytervezet kormányzati indoklása ellentmond a korábbi megállapodásoknak, a köznevelési törvénynek és a valóságnak. Az AME elnöksége kéri az országgyűlési képviselőket, ne támogassák az előterjesztés vonatkozó pontját, és a köznevelési törvény finanszírozási rendszere maradjon változatlan.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2014. december 15. 14:16
Egy kesztyűbáb e igérgessen!
Nemzeti Mutyikos
2014. december 15. 13:51
fideszes = hazug mocskos fasz!
kuwiq
2014. december 15. 13:49
A fidesz gyűjtögeti a 2018-as protest-szavazókat. Nem lesznek kicsit sokan?
RAMBO
2014. december 15. 13:42
Meglepődtek? Na ezen nagyon meglepődtem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!