Egy őszinte karácsonyfa

2014. december 26. 08:40

Ahol a nyüzsgő városban egy pillanatra magunk lehetünk. Az Adományfa mindenkié, nappal és éjszaka is látogatható egészen vízkeresztig.

2014. december 26. 08:40
Őrfi József

Az Erzsébet téren éppen láttam, amikor az alpinisták kötélen lógva dobálták fel a termetes rönköket, egyre feljebb haladva egy gúla körül. A nem mindennapi látvány egy nem szokványos akciónak köszönhető, aminek különleges eredménye született: a Design Terminál előtt 11 méter magas, 4,5 méter széles karácsonyfa áll, összesen 5000 darab tűzifából.

Hogy ennyi tüzelőből fűteni is lehetne? Nincs ezeknek az építészeknek jobb dolguk? Hát, éppen hogy nincs. A Hello Wood idén a Design Terminállal és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva a tavalyi, szánkókból épült karácsonyfa után olyan karácsonyfát kívánt a budapesti közösségnek állítani, amely felhívja a figyelmet azokra, akiknek télen az otthon melegének megteremtése is problémát jelent. (…)

A köztéri karácsonyfa-állítás régi hagyomány, a Hello Wood munkájához azonban nem kellett kivágni egy szép fenyőt, végeredményben újrahasznosítható anyagból dolgoztak. Az Adományfának elnevezett installáció üzenete kifelé és befelé is működik: nemcsak hogy messziről látszik, de ha belépünk, meghitt hangulat, fény, és a különleges szerkezet látványa fogad.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!