Elintézte a kancellár: mégis leszállhat a mentőhelikopter a szegedi SBO-nál

2015. január 29. 16:51

Devecze Miklós, a Szegedi Tudomány Egyetem kancellárjának közbenjárására sikerült megegyezni a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, hogy életmentő esetekben az üzembentartási engedély híján is leszállhasson a mentőhelikopter a szegedi SBO új leszállójára – írja a Szegedma.

2015. január 29. 16:51

Tegnapelőtt szembesültem a helikopter-leszállóval kapcsolatos problémakörrel, majd tájékozódtam az ügyben. Háromféle engedélyt kell beszerezni, az úgynevezett létesítései engedélyt, amit még 2012-ben megkapott az SZTE, a használatba vételi engedélyt pedig a tavalyi év második felében szerezték be. Az üzemeltetéshez azonban bizonyos személyi és tárgyi feltételek is szükségesek, ezt foglalja magában az üzembentartási engedély. A Nemzeti Közlekedési Hatósággal abban egyeztünk meg, hogy az üzembentartási engedély megszerzéséig is fogadhat a klinika életmentő esetekben mentőhelikoptert” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Devecz Miklós, a Szegedi Tudományegyetem nemrég kinevezett kancellárja. 

A portálnak még december közepén nyilatkozott Majó Zoltán, az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója, hogy még legalább 2-3 hónapot kell várni arra, hogy megkaphassák a helikopterleszálló üzembentartási engedélyét. Mivel hiába alkalmas a leszálló helikopterek fogadására, és kapták már meg a műszaki engedélyt, néhány előírásnak még nem felelnek meg.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ új sürgősségi betegellátó osztályát (SBO) több mint 676 millió forintból hozták létre; korábban a klinikai központ több helyszínen fogadta a sürgős ellátásra szoruló betegeket.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraxas
2015. január 29. 18:20
A címet olvasva először azt hittem, hogy Merkel intézte el. :-D
Akitlosz
2015. január 29. 17:40
Elég nagyképű titulus a kancellár egy egyetemi ürgének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!