Gyorskorcsolya világkupát nyert Knoch Viktor

2015. február 15. 17:53

Sporttörténelmi tettet hajtott végre vasárnap Knoch Viktor azzal, hogy 500 méteren első lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók törökországi világkupaversenyén, Erzurumban. Ő a sportág első magyar világkupa-győztese.

2015. február 15. 17:53

Knoch Viktor első lett ötszáz méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók törökországi világkupaversenyén, Erzurumban. Ezzel sporttörténelmet írt: a 25 éves versenyző a sportág első magyar világkupa-győztese, egyben pályafutása első egyéni vk-érmét nyerte.

Knoch a negyed- és az elődöntőben, illetve a fináléban is legyőzte a háromszoros olimpiai bajnok kanadai Charles Hamelint.

A döntőben a második helyen a kínai Vu Ta-csing végzett, Hamelin lett a harmadik. „Nagyon boldog vagyok, nem számítottam ilyen eredményre. Fáradtnak is éreztem magam a németországi világkupa után, ráadásul a selejtezőből nem sikerült túl jó idővel továbbjutnom, ezért úgy számítottam, hogy a negyeddöntő akár végállomás is lehet a számomra” – mondta az MTI-nek Knoch Viktor.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drágha Márió
2015. február 15. 23:22
Nomen est omen...Viktor:férfinév,a latin Victor névből származik,amelynekjelentése:győző,győztes...
alex.leopardi
2015. február 15. 20:29
gratula
kzs2
2015. február 15. 19:27
Gratulálok. További sok sikert kívánok. Az ilyen sikerekre szükségünk van a jeges sportok népszerűsítésére is. Hajrá!
kuwiq
2015. február 15. 18:15
Gratula!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!