Pesti Srácok: Sorra mondanak fel a HírTV dolgozói

2015. február 10. 13:00

A Pesti Srácok úgy értesült, egymás után szüntetik meg munkaviszonyukat a HírTV műsorvezetői, köztük Kovács Andrea, a csatorna egyik emblematikus arca is. A dolgozók rendkívüli felmondással kívánnak távozni, annak jogi alapját a csatorna „180 fokos fordulatában” látják. Felmondásuk jogi szempontból is nehéz helyzetet teremthet.

2015. február 10. 13:00

A Pesti Srácok magától Kovács Andreától tudja, hogy a HírTV közismert, óriásplakátokon is szereplő arca beadta rendkívüli felmondását. A lap információi szerint követte, avagy vélhetően követni fogja példáját több munkatársa is. Kovács azzal indokolta döntését, hogy a múlt pénteki fordulat vállalhatatlan számára.

A munkavállaló rendkívüli, azonnali hatályú felmondására a Munka Törvénykönyve szerint akkor van lehetőség, ha a munkáltató a „munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi”. Ilyen esetben a munkavállaló – ellentétben a rendes felmondással – végkielégítésre is igényt tarthat.

A Pesti Srácok azt írja, a cégcsoport felmondott, vagy felmondást fontolgató dolgozói jogászokkal egyeztetnek arról, hogy megfelelő jogalapot jelent-e a médiumok vezetésének „pálfordulása” a munkaviszonyuk ilyetén megszüntetéséhez, azaz történt-e a munkáltató részéről jelentős kötelezettségszegés, vagy a munkaviszony mindezek miatt fenntarthatatlannak minősíthető. Az is nehéz jogi helyzetbe hozza a távozókat, hogy a médiában szokásos szerződések részét képezi olyan megkötés, amely tiltja, hogy a dolgozó a munkaviszonya megszűnését követően bizonyos ideig – jellemzően 6-18 hónapig – más médiumnál vállaljon munkát.

D. Horváth Gábor, a Magyar Nemzet megbízott főszerkesztője, aki az ominózus péntek reggeli egyeztetésen nem volt jelen, azt állítja, tőle nem kért 180 fokos fordulatot a tulajdonos.

A Pesti Srácok megemlíti, az újságírók, akiknek pénteken sikerült beszélniük Simicska Lajossal, lehetségesnek tartják, hogy a vállalkozó ittasan nyilatkozott.

Összesen 399 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. október 11. 23:34
Mindez azért, mert simliskát kihagyták a gáz üzletből és így milliárdosból nem tud csitrilliárdos lenni.
Tábor Radosti
2015. október 16. 12:12
Neked nem is kellett eladni. Te már eladott lélekkel születtél. Minden kommented ezt bizonyítja.
Öreg
2015. április 27. 02:28
Igazat adok!+ Az elmúlt években "korrekt" profik csak a HIR Tv--ben dolgoztak! Kálmán Olga csak kápónak jó!
kohntalan
2015. április 07. 22:41
Ki dugja ezt a macát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!