A világörökségi területeken is jöhet a vasárnapi zárva tartás

2015. március 10. 09:23

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt írta az Indexnek: ha valaki olyan módosítást javasolna, hogy a világörökségi területeken is zárva legyenek a boltok vasárnap, akkor a kormány azt támogatná.

2015. március 10. 09:23

Március 15-től jön a kötelező vasárnapi zárva tartás, azonban ez nem vonatkozik a világörökségi területekre: például Budapest belvárosára, vagy egész városokra a tokaji borvidéken. 

Az Index megkérdezte a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy terveznek-e ezen a kivételen változtatni. A minisztérium azt válaszolta, hogy „amennyiben a későbbiekben olyan módosítási javaslat érkezne a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényhez, amely a világörökségi területeket kivenné a kivételi körből, a kormány azt támogatni fogja”.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. március 10. 10:00
No és ezzel vajon nő vagy csökken a Fidesz népszerűsége? Mintha szándékosan maguk alatt vágnák a fát.
Fakutya Vigyora
2015. március 10. 09:46
Helyes.
lilla
2015. március 10. 09:42
> Persze a zembereket nem kell megkérdezni erröl, mert úgysem látnak tovább az orruknál!! A kereskedelemben dolgozokat kellene inkabb megkerdezni. Nemde? Most mindenki az o micsodajukkal akarja a csalant verni...
Gombóc XVI. Artúr
2015. március 10. 09:40
Ne vacakoljunk már annyira a vasárnappal! Tessék szombaton is bezárni az összes boltot, hiszen már az is hétvége! Persze a zembereket nem kell megkérdezni erröl, mert úgysem látnak tovább az orruknál!! Majd ha jönnek a választások, az Árpi úgyis kitalál valami jó szöveget, amivel meg lehet öket vezetni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!