Az MSZP és az Együtt is tiltakozik a Raoul Wallenberg szakközépiskola megszüntetése ellen

2015. április 17. 10:37

Az MSZP és az Együtt is tiltakozik a Raoul Wallenberg iskola megszüntetése miatt. Kunhalmi Ágnes és Hiller István MSZP-s politikusok, valamint Szabó Szabolcs, az Együtt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő elvárják a kormánytól a döntés visszavonását, továbbá támogatják az iskola egyben tartását, illetve nevének megőrzését.

2015. április 17. 10:37

Az MSZP és az Együtt is tiltakozik a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola megszüntetése miatt. Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke és Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának MSZP-s alelnöke pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményükben elfogadhatatlannak minősítették a Raoul Wallenberg iskola „szétverését”, és támogatásukról biztosították a pedagógusok és a szakszervezet harcát az „értelmetlen, szakszerűtlen” döntés ellen.

A két MSZP-s politikus támogatja az iskola egyben maradását és elvárja a kormánytól a döntés visszavonását. Hiller István és Kunhalmi Ágnes felhívták a figyelmet arra, hogy a holokauszt magyarországi áldozatai emléknapjának hetében kapott levelet a szakközépiskola igazgatója az intézmény bezárásáról, az 1100 tanuló hat különböző iskolába történő szétszórásáról. Megjegyezték, az iskola a Nemzeti Közszolgálati Egyetem építésének áldozata lesz. A szocialista politikusok szóvá tették azt is, hogy a kormány március 18-án döntött, április 13-án értesítette az iskolát, és április 30-ig adott időt véleményezésre, azaz alig két hetet.

Szabó Szabolcs, az Együtt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő nyílt levélben kérte Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől az egészségügyi és szociális szakképző központként működő iskola egyben tartását, illetve nevének megőrzését.

A kormánydöntés ellen csütörtökön tiltakozott az LMP és a DK is. A Pedagógusok Szakszervezete közölte, megtámadja a döntést, ha a kormány nem vonja azt vissza. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) azt javasolta csütörtökön a kormánynak, hogy intézkedjen a sok tízezer zsidó életét megmentő Raoul Wallenberg emlékének méltó megőrzéséről.

A Raoul Wallenberg Egyesület még kedden azt közölte, rendkívül fontosnak tartják, hogy Raoul Wallenberg nevét továbbra is egy reprezentatív oktatási intézmény viselje.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. április 17. 19:45
Mit ugatnak a patkányok? Ha fen akarják tartani akkor az MSZP/DK tartsa fen abból a pénzből amit a magyaroktól lopott.
antioxi
2015. április 17. 19:31
Nevezzenek el egy zsidó-iskolát Wallenbergről a zsidók, ha már annyira akarják. Sok iskolájuk van.
bonta
2015. április 17. 16:48
Ez Budapest egészségügyi és szociális szakképzési centruma, 3 milliárd forintból alakították ki 8 éve. Itt képzik az ápolókat, asszisztenseket, szociális szakembereket Budapesten, a legkorszerűbb. legjobban felszerelt egészségügyi szakközépiskola. Indokolatlanul megszüntetik (nem átköltöztetik más épületbe). Nem üres az iskola. 1200 diák jár ide. 100 pedagógus vagy oktató tanít itt.
Akitlosz
2015. április 17. 13:38
Ha ők tiltakoznak akkor helyes a lépés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!