Aláírták a szerződést – Budapesten lesz az UNICEF Globális Szolgáltató Központ

2015. június 15. 22:21

Anthony Lake, az UNICEF ügyvezető igazgatója és Mikola István külügyi államtitkár New Yorkban aláírta a szerződést, melynek értelmében mintegy 300 főt foglalkoztató, globális szolgáltató központot létesít a gyermekügyi világszervezet a Wesselényi utcában.

2015. június 15. 22:21

Egyezményt írt alá az Egyesült Nemzetek Gyermekalapja (UNICEF) Globális Szolgáltató Központjának budapesti megalapításáról hétfőn New Yorkban Anthony Lake, az UNICEF ügyvezető igazgatója és Mikola István külügyi államtitkár – számolt be honlapján a szervezet magyar bizottsága.

A globális gyermekjogi szervezet első ilyen jellegű intézményeként létrejövő új központ célja, hogy a legfontosabb pénzügyi és humánerőforrás folyamatok centralizálásával növelje a működési hatékonyságot, és költségmegtakarítást érjen el. „Szeretném ismételten hangsúlyozni kormányunk elkötelezettségét az UNICEF egyedülálló és nemes küldetése iránt, amely a gyermekek védelmét tűzte ki célul világszerte” – mondta Mikola István, biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár.

„Magyarország büszke arra, hogy az UNICEF Budapestet választotta Globális Informatikai és Szolgáltató Központjának elhelyezésére. A döntés is megerősíti a magyar kormány arra irányuló programját, hogy az országot egy versenyképes, kiemelkedő nemzetközi szolgáltatói központtá tegye Európa közepén. Bízom benne és remélem, hogy az UNICEF jó hasznát tudja majd venni, hogy a Globális Informatikai és Szolgáltató Központot a magyar fővárosban működteti, elsődlegesen a világban élő gyermekek előnyére.” – tette hozzá.

„Ahhoz, hogy minden szükséget szenvedő gyermeket elérjünk és a legjobb eredményeket nyújthassuk számukra, az UNICEF-nek a lehető leghatékonyabb és legeredményesebb módon kell elvégeznie munkáját” – magyarázta Martin Mogwanja, az UNICEF főigazgató-helyettese. „A mai megállapodás döntő szerepet játszik abban, hogy el tudjuk érni ezt a célt. Rendkívül hálásak vagyunk a magyar kormány nagylelkűségéért és támogatásáért, és nagyon várjuk az elkövetkező hónapok közös munkáját, amíg a központ megnyitását előkészítjük.”

Az UNICEF székházában aláírt fogadóország-megállapodás nyomán a magyar fővárosban, a Wesselényi utcában felállítandó központ több mint 300 alkalmazottja a gyermekjoggal, gyermekvédelemmel, gyermek-életminőséggel és árva gyermekek ügyével foglalkozó világszervezet bér- és számlafeldolgozását, részben az emberi erőforrás-ügyeit fogja intézni és egyúttal informatikai segítségnyújtást is végez. A folyamat következő lépése, hogy a Magyar Országgyűlés is ratifikálja az aláírást.

Februárban jelentették be, hogy a húsz jelentkezőből – Kuala Lumpurt és Prágát megelőzve – Budapestet választotta az ENSZ, aminek már két másik részlege – a Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) és az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) – is működtet hasonló központot a magyar fővárosban.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. június 16. 15:59
Oké. Valmai technológiai fejlesztős brigádnak is kéne itt központ, abból sem lehetne baj.
Potymog
2015. június 16. 09:03
"Wesselényi utcában felállítandó központ több mint 300 alkalmazottja a gyermekjoggal, gyermekvédelemmel, gyermek-életminőséggel és árva gyermekek ügyével foglalkozó világszervezet bér- és számlafeldolgozását, részben az emberi erőforrás-ügyeit fogja intézni" Vajon mit szól majd a magyarországi szociális szféra, ha kiderül, hogy mekkora béreket számfejtenek a kollégáiknak?
Nomine
2015. június 16. 08:51
de mit fog erről írni a HVG és a népszakaccság? ez is csak egy kudarc lesz, mert ez csak egy divizíója a szervezetnek a kormány ott hibázott, hogy nem tudta idehozni az egész központot Svájcból! értem? (savanyú a szőlő) :DD
buckafej
2015. június 16. 08:32
Ez is mutatja, hogy Magyarország mennyire elszigetelődött és tombol a fasizmus. Hülye ballibek, sírjatok a baromságaitokon, hogy minden nap megcáfolja az élet a sok bullshit dumátokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!