Felfüggesztett börtönt kapott Csipak Péter

2015. június 26. 11:09

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Csipak Péter ingatlanvállalkozót, amiért házát részben természetvédelmi területre építette. Csipaknak pénzbüntetést is fizetnie kell.

2015. június 26. 11:09

Még az Index derítette ki 2011-ben, hogy Csipak Péter ingatlanos nagyvállalkozó — aki például az V. kerületi Fashion Street-projektet is jegyzi — körbekerített telke 2000 négyzetméterrel nagyobb a telekkönyvben szereplő méretnél, és egy természetvédelmi területbe is belelóg, mely 2010 óta Natura 2000-es védettség alatt áll.

A hvg.hu-n ismertetett vádirat szerint az építkezés során elvégzett nagy volumenű földmunkák, a rézsű kialakítása, a támfalak építése, az erdei talajbolygatás, a fák és aljnövényzet kiirtása, mintegy 2316 négyzetméternyi erdőrészlet engedély nélküli, jogellenes elpusztítása miatt jelentős természetkárosodás következett be.

Az ügyészség négy vádlottra természetkárosításért, míg az ügy fölött szemet hunyó hatósági emberre hivatali visszaélésért börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A bíró senkit nem küldött börtönbe, pénzbüntetést azonban mindenkire kiszabott. Csipak Péter két év felfüggesztettet kapott, a többi vádlott rövidebb idejű, szintén felfüggesztett börtönbüntetést. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marv
2015. június 26. 12:15
Mennyi volt a penzbuntetes?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!