Szijjártó: Ne csak a Földközi-tengerre koncentráljon az EU

2015. június 23. 12:07

Szijjártó Péter keddi Mokkában az embercsempészek elleni Földközi-tengeri EU-s fellépésről, a szerb-magyar zöldhatárt lezáró kerítésről, az Oroszország elleni szankciókról és a Bora-Bora-ügyről is beszélt.

2015. június 23. 12:07

Szijjártó Péter a Mokka keddi adásában elmondta, a Líbiából a Fekete-tengeren érkező embercsempészek ellen egyelőre csak korlátozott fellépésre van lehetőség, mivel az afrikai országnak nincs nemzeti kormánya, az ENSZ Biztonsági Tanácsa pedig nem adott felhatalmazást katonai erő bevetésére. 

A miniszter elmondta, a kormány azt szeretné, ha az EU a nyugat-balkáni migrációs útvonalra is legalább akkora hangsúlyt fektetne, mint a földközi-tengerire. Arról is beszélt, hogy az európai külügyminiszterek részéről nem kapott kritikát a hazánk déli határán felállítandó kerítés terve, amit Szijjártó természetesnek is tart, hiszen Magyarországnak uniós kötelessége megvédeni a schengeni határszakaszokat. 

A miniszter válaszolt a Bora Bora-üggyel és az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatos kérdésekre is. Utóbbival összefüggésben közölte, azok nem csak Oroszországnak fájnak, hanem Magyarország exportjának, sőt, az egész uniónak is.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. június 24. 00:31
PETIKE, BAZMEG, INKABB A LANKADT FASZOD AZTASD A A KOZPENZBOL OSSZELOPOTT 170MISKAS VILLAD MEDENCEJEBEN, AKKOR KEVESEBB KART OKOZOL...
VakzKommondor
2015. június 23. 15:06
http://444.hu/2015/06/23/ezert-nem-volt-nyilt-palyazat-a-300-millios-kormanyzati-gyuloletkampanyra/ Na lassan értelmet nyer a MENEKÜLTEK HAZA kampány. Sokba van azt a medencét kifütteni na.
csuka
2015. június 23. 15:02
"Az önmagát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet nem most először követ el ilyen aljasságot, idén februárban az ENSZ gyerekjogi beszámolója tett említést több esetről is, amikor tömegesen végeztek ki fiatal fiúkat, lefejezéssel, keresztre feszítéssel vagy élve eltemetéssel." --- A szörnyszülöttek létrehozójukat, Izrael államot másolják gyerek gyilkolásban.
Csigorin
2015. június 23. 13:03
"azok nem csak Oroszországnak fájnak, hanem Magyarország exportjának, sőt, az egész uniónak is." tedd hozza azt is kinek jok, na nem mintha nem tudnank, csak a rend kedveert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!