BM: Nem csökkenhetnek a rendőri fizetések az életpályamodellel

2015. július 03. 09:34

Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára szerint az életpályamodell bevezetésével nem csökkenhet a rendőrök fizetése, mivel a kieső pótlékokat beemelték az alapjövedelembe, amely 15-30 százalékkal nőtt. A tiszthelyettesek részére pedig 24 ezer forintra emelkedik a havi kiegészítő juttatás.

2015. július 03. 09:34

Nem csökkenhet a rendőrök fizetése az életpályamodell bevezetése, illetve a pótlékok többségének megszűnése nyomán – jelentette ki a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára pénteken az állami hírcsatorna műsorában. Zsinka András emlékeztetett arra, hogy a rendvédelmi dolgozókat érintő életpályamodell július 1-jei bevezetésével 15-30 százalékkal nő az alapilletmény, ezzel párhuzamosan pedig az eddigi 30-fajta pótlékból csak 5 marad meg. A kieső pótlékokat beemelték az alapjövedelembe, illetve a tiszthelyettesek részére 24 ezer forintra emelkedik a havi kiegészítő juttatás – tette hozzá.

Az életpályamodell része még a lakhatási támogatás, egy biztosítási szerződés, illetve négyévente automatikusan is emelkedik a dolgozók bére, amennyiben teljesítik az előírt szakmai krediteket – sorolta a szakpolitikus. Gömbös Sándor rendőr dandártábornok azt hangsúlyozta, hogy nagy várakozás előzi meg az életpályamodell életbelépését az állomány tagjainak a részéről. Az új rendszer fő erényének a pótlékok számának jelentős csökkenése nyomán az egyszerűséget tartja – mondta.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2015. július 03. 11:20
"a tiszthelyettesek részére 24 ezer forintra emelkedik a havi kiegészítő juttatás" Jut nekik is egy kis morzsa, bár ez a támogatás a szexmunkásokét meg sem közelíti. Ők 8000 és 50000 euró között pályázhatnak. Ezek után csodálkozunk, hogy ott tart a bűnüldözés, ahol? http://palyazatmenedzser.hu/2015/07/03/palyazat-szexmunkasok-helyi-es-nemzetkozi-szervezeteinek-tamogatasara/
Magyar olimpia? Köszönjük, NEM!
2015. július 03. 10:41
A rendőreink pont annyira korruptak, mint a bűnözőink DE NEKIK MÉG AZ ÁLLAM IS AD FIZETÉST. BÖRTÖNT KELLENE OSZTOGATNI KÖZTÜK, NEM PÉNZT!
csuka
2015. július 03. 10:21
Bal-Rad komm: Döbrögink egyre hülyébb! Jól érzékelhetően NEM FOGJA FEL, hogy a magyarok többsége (kb. 85 százalék) NEM AZ EU-T KÍVÁNJA VÉDENI, HANEM MAGYARORSZÁGOT ÉS A MAGYAR HATÁROKAT! Kétharmados parlamenti többségének létrejöttét jobb ha nem firtatja a számok tükrében, annak “vívmányairól” dölyfölgetni pedig min. hülyeség! Jobban tenné ha hallgatna! De hát őt nem olyan fából faragták! Ha ő a kétharmados parlamenti többségét VALÓBAN AZ ORSZÁG ÉRDEKEI SZERINT HASZNÁLTA VOLNA FEL, akkor Magyarország ma nem tagja a NATO-nak! Igaz, akkor ma már ő sem a Kossuth-rádióban kezdené a péntek reggeleit, önmaga dicsőítésével! Hanem két kőtörőnap között-pihenés gyanánt-éppen vallomást tenne a Számonkérő Bíróság előtt! Fölváltva, az elmúlt 26 esztendő bűnözőivel együtt. Úgy tít időzónával keletebbre Magyarországtól!
Felebarát
2015. július 03. 10:13
rendőröknél olyan jó a helyzet, hoygh a rendőrnők, most rögtön de azonnal ha tehetik megszakitják a szolgálatot és teherbe esnek és addig huzzák halasztják a visszajövetelt még egy gyerek stb...amíg majd lecsendesednek a dolgok, vagy kormányváltás lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!