Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Lázár János kiszállhat a politikából

2015. augusztus 19. 11:33

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter visszavonulna a politikától egy rövid időre, feltöltődni. A politikus a Hír24 információi szerint komolyan fontolgatja német barátai erre vonatkozó javaslatát, és néhány évre valamilyen nagyvállalatnál helyezkedne el. A Figyelő szerint ez nem jelent végleges elhatárolódást az eddigi karrierjétől, csupán egy rövid szünetet.

2015. augusztus 19. 11:33

A Miniszterelnökséget vezető miniszter híres arról, hogy bárkinek megmondja, amit gondol, így nem csoda, hogy a közélet sok tagjával — köztük Tarlós Istvánnal, Csányi Sándorral, vagy Rogán Antallal - nem konfliktusmentes a kapcsolata.

Egyesek szerint még mindig fájlalja azt is, hogy amikor 2010 előtt a belügy élére pályázott, Csányi Sándor bankvezér Pintér mellett lobbizott, így végül nem ő kapta a tisztséget. Ezek után nem feltélenül meglepő, hogy a Figyelő a legfrissebb számában arról ír, Lázár János egy időre kiszállna a politikából. 

Úgy tűnik, Orbán Viktornak eltökélt szándéka, hogy 2018 után is ő vezesse az országot de kérdéses, hogy Lázár János vállal-e még egy menetet. Intellektuális kihívásként élné meg a dolgot, saját csapatának azonban már többször beszélt arról, hogy át kell gondolnia, mennyi munkát képes elvégezni. Így könnyen elképzelhető, hogy beiktat egy néhány éves szünetet és valamelyik nagyvállalatnál helyezkedik el.

Német barátai révén szerezhet másik munkát

Erre azért is van reális esélye, mert kifejezetten jóban van a német üzleti körökkel, például az Alföldi Porcelánt megvásárló Villeroy & Boch elnökével, Wendelin von Boch-Galhauval. Ott lebeghet szemei előtt a francia példa is — Sarkozy is polgármesterként kezdte, miniszter is volt, végül ő vezette az országát. Mandátuma lejárta után egy kicsit a háttérbe vonult, most kezd megint előtérbe kerülni.

Lázár Jánosnak ugyanakkor mérlegelnie kell azt is, hogy Magyarország abból a szempontból sem Franciaország, hogy aki itt kilép a politikából, annak nagyon nehéz a visszatérés, nálunk ennek még nincs hagyománya — írta a Hír24

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
császár
2015. augusztus 20. 09:21
Finkelstein doktor a fáradtság jeleit vélte Jánoson felfedezni. Ekkor elbeszélgetett vele a pártvezetés. János, régi páciens. Megértette. Sajnos Viktornak nincsenek elviselhető káderei. Csak idióták maradnak meg mellette. Talán a doktor úr jó lenne, ha már úgy is ő a ...
bajai
2015. augusztus 19. 15:42
Nem tudom, hogy igaz-e hír. Mindenesetre illik a profiljába. Nem tudom, hogy egy ilyen karrierista, mindentnekemmásnakcoki alak hogyan lehetett vezető pozícióban.
Quet
2015. augusztus 19. 14:15
Ez egy bölcs döntés, az lenne a neki való. Ő egy gyakorlatias, nagy munkabírású ember, de hiányzik belőle a lélek, és a mentális vezetés képessége (ezt nem tudom jobban kifejezni). Ő inkább menedzser, de nem vezető. Haha, még Lázárnak is sok volt Rogán Tóni urizálása, és ahogy a pénzügyeit intézte munkaidőben, és elege lett a 25 éve uralkodó elitből, írja a Figyelő.
pubi
2015. augusztus 19. 14:08
Ugyan milyen munkát lehet rábízni Lázárra a lobbizáson kívül? Aminek értékteremtő voltát erősen meg lehet kérdőjelezni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!