Oktatást szervez a kormány a menekült gyermekeknek

2015. augusztus 19. 13:36

Megbízta a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy szervezze meg a menekültek gyermekeinek oktatását – jelentette be Balog Zoltán miniszter. Balog utalt Szent Istvánnak az egynyelvű és egyszokású országról írt intelmére is, hangsúlyozva: a határokat, a magyar közösséget meg kell védeni, hogy ereje megmaradjon a befogadásra, az integrálásra.

2015. augusztus 19. 13:36

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt a feladatot kapta a kormánytól, hogy szervezze meg a menekültek gyermekeinek oktatását – mondta Balog Zoltán miniszter az állami kitüntetések átadása után szerdán az MTI-nek.

Magyarország és Európa határait meg kell védeni. Felelős döntést kell hozni arról, hogy ki az, akit be tudunk fogadni és ki az, akit nem, de ezután a döntés után azoknak, akiket befogadtunk, minden segítséget meg kell adni, hogy otthonra találjanak Magyarországon. Különösen is a gyermekeknek, akiknek meg kell adni az iskolai nevelést, a magyar nyelv és kultúra megismerésének lehetőségét” – tette hozzá a miniszter.

Balog Zoltán az ünnepségen mondott beszédében emlékeztetett: Szent István nagyszerű reálpolitikus volt, megtalálta a magyarság számára azt az utat, amely nemcsak a fennmaradás, hanem a felemelkedés útja is volt, és megszervezte a magyar államot, úgy, hogy az ma is fennáll. Utalt Szent Istvánnak az egynyelvű és egyszokású országról írt intelmére is, hangsúlyozva: a határokat, a magyar közösséget meg kell védeni, hogy ereje megmaradjon a befogadásra, az integrálásra.

Balog szerint aki úgy jön hozzánk, hogy segítséget kér, és a magyar hatóságok – remélhetőleg tisztességes – döntéseként befogadást nyer, annak minden segítséget meg kell adni. A befogadottakra aztán úgy kell tekinteni, mint a „sajátjainkra”, különösen, ha gyermekek – fűzte hozzá.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. augusztus 19. 22:42
Ami nem sikerült Charles Gatinak, sikerül Orbánnak! Gratulálok Fidesz! Az igazi hazaárulók ti vagytok! Mennyiért adtátok el a hazát? Gyalázat!
Türelem
2015. augusztus 19. 21:42
Tényleg nem értem, hogy ennek tükrében miért kell milliárdokat költeni a kerítésre, határvadászokra? Lehetne őket egyből szétosztani az iskolákba, a falvakba, városokba, kvóta szerint. Mert végül is ez lesz a számunkra is előírt végső megoldás. A Fidesz versenyre kelt a ballib pártokkal a migránsok jövőbeni szavazatiért, már elkezdi gyűjteni a piros pontokat.
Jancsipapa
2015. augusztus 19. 18:01
Minek ,ha úgysem akarnak itt maradni ?
Learten
2015. augusztus 19. 15:49
Egyre értetlenebbül nézem a fidesz tevékenységét :( Beengednek fűt-fát (még ha csak azt...) papírok nélkül. Minden törvénysértést elnéznek nekik. Míg egy magyar hajléktalan nem alhat köztéren, a már a határon törvényt sértő ún. menekültek konténereket kapnak a helyszínene a jobb közérzetük elérése miatt. Teljes körű orvosi ellátásban részesülnek (ha egy magyar nem fizeti az eü. hozzájárulást és épp munkanélküli akkor neki nem jár...)! Azonnal kapnap bemondásra ideiglenes igazolványt. Ha egy magyar igényli hetekig kell sorban állni a hatóságoknál. Most még ingyenes oktatásban is részesülnek? Mindenki aki még elbírálás alatt van? Annak ellenére hogy már jónéhány törvényt megsértett? Tényleg nem értem. :( Erre csak egy magyarázat van, a fidesz közvetlenül egy iszlám többségnek akarja átadni a következő választáson a kormányzást. :S
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!