Tenisz: Gálfi Dalma nyerte az US Opent a junior lányoknál

2015. szeptember 14. 10:09

Magyar siker született a US Open junior női tornáján, miután Gálfi Dalma két szettben legyőzte a hazai pályán játszó amerikai Sofia Kenint.

2015. szeptember 14. 10:09

A junior lányok között Gálfi Dalma nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságot (US Open). A 17 éves magyar versenyző a viadal hivatalos honlapjának beszámolója alapján a vasárnapi fináléban mindössze 77 perc alatt győzte le a hazai közönség előtt szereplő Sofia Kenint, aki egyébként pont egy másik magyart, Stollár Fannyt győzte le az elődöntőben.

Sikerével Gálfi Dalma lett az első magyar, aki egyéniben győzni tudott a US Openen, egyben ez volt a fiatal magyar teniszező első egyéni Grand Slam-sikere is, párosban ugyanis a US Openen elődöntőig jutó Stollár Fannyval idén már megnyerték a wimbledoni junior tornát.

Eredmény (junior, lányok, döntő):

Gálfi Dalma (2.)- Sofia Kenin (amerikai, 9.) 7:5, 6:4

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!