Migrációkutató: A jogrendszer katalizálja a bevándorlást

2015. október 10. 10:02

A jogrendszerünkkel azt üzenjük a menekülteknek és gazdasági bevándorlóknak, hogy ha új életet akarnak kezdeni Európában, akkor erre akkor van lehetőségük, ha átvágnak a határokon, lehetőleg nem együttműködve útközben a hatóságokkal, mert akkor ott kellene menekültstátuszt kérniük – mondta az M1-en Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

2015. október 10. 10:02

A jelenlegi európai jogrendszer katalizálja az illegális bevándorlást a Migrációkutató Intézet főigazgatója szerint, aki erről az M1 műsorában beszélt szombat reggel. Orbán Balázs úgy értékelte, a jogrendszerünkkel azt üzenjük a menekülteknek és gazdasági bevándorlóknak, hogy ha új életet akarnak kezdeni Európában, akkor erre akkor van lehetőségük, ha átvágnak a határokon, lehetőleg nem együttműködve útközben a hatóságokkal, mert akkor ott kellene menekültstátuszt kérniük.

Ezért az emberek „elcsempészik magukat" oda, ahol új életet akarnak kezdeni, hiszen „ha valaki német menekült akar lenni, akkor először el kell jutnia Németországba”. Ez egy teljesen abszurd szituációt eredményez – mondta.

A főigazgató szerint politikai véleményektől függetlenül a kezelhetetlen menekülthullámot csillapítani kell, ezért Európának valamilyen eszközzel rá kell vennie az embereket arra, hogy ne induljanak el. Ezt egyrészt úgy lehet elérni, ha helyben segítik őket, ugyanakkor meg kell szüntetni az illegális, ellenőrizetlen határátlépéseket is – hangoztatta Orbán Balázs.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2015. október 10. 15:35
'A jelenlegi európai jogrendszer katalizálja az illegális bevándorlást' Hát igen, a migránsok csak élnek a lehetőséggel.
ptrfarkas43
2015. október 10. 11:54
Görög, Török, Balkán rühelli a németet ott tesz keresztbe ahol tud. A "náci" magyarnak is ezt kéne tennie. Szívják csak fel jól megérdemelt jutalmukat.
Vezetéknév Utónév
2015. október 10. 10:59
Fogtak egy Századvéges kormánydroidot, raktak alá egy kamuintézetet és ettől most akkor ő migrációszakértő?
Gregorius
2015. október 10. 10:50
Egy kisebb beáramlást a német társadalom el tud viselni, elég, ha megnézzük a nemzeti válogatottjukat (vagy a franciát és a svájcit). Ezzel az özönnel azonban ők sem tudnak mit kezdeni. Nincs más megoldás, mint még Törökországban, Líbiában és Libanonban leállítani az elindulást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!