Megtámadták az olimpiai és a városligeti népszavazás ügyét

2016. január 05. 10:25

Közösen kampányolnának és kezdenének aláírásgyűjtésbe az olimpiáról, valamint a Városliget sorsáról szóló népszavazás kezdeményezői. Az aláírásgyűjtés azonban nem indulhat el, mert a választási bizottság döntését, miszerint a 2024-es olimpiáról és Városliget jövőéről a budapestiek dönthetnek, valaki megtámadta a bíróságon – tudta meg az Index.

2016. január 05. 10:25

Közösen kezdnek aláírásgyűjtésbe az olimpiai és a városligeti népszavazás kezdeményezői Hajrá Budapest! jelszóval. A kampány elindításával azonban még várniuk kell, mivel valaki megtámadta a választási bizottság döntését a bíróságon – tudta meg az Index.

A fővárosi választási bizottság december közepén engedélyezte, hogy a 2024-es olimpiáról és a Városliget jövőéről a budapestiek népszavazás keretében dönthessenek. Az olimpia megrendezéséről Erdélyi Katalin, az Átlátszó újságírója, míg a Városliget ügyében Karácsony Gergely, Zugló MP-es polgármestere nyújtotta be a kérdést – írja a hírportál. A két kérdés így hangzik: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata ne pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére?”  és, hogy „Egyetért-e Ön azzal, hogy a városligeti építési szabályzat ne tegye lehetővé új múzeumi épületek építését a Városligetben?”. A cél 140 ezer aláírás összegyűjtése. Ha sikerül elérni ezt a számot, a budapesti választópolgárok dönthetnek a kérdésekről. 

A kezdeményezők együttműködési megállapodást is kötöttek, miszerint a jövőben közösen kampányolnak és közös pénzből gazdálkodnak. A aláírásgyűjtés elindításának már csak egy akadálya van. Valaki megtámadta a bizottság döntését a bíróságon – mondta az Indexnek Erdélyi Katalin. A bíróságnak az ügyben heteken belül döntenie kell, a szervezők a hónap végén szeretnének munkához látni.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2016. január 06. 12:04
A kellő pillanatban mindig megjelenik egy fizetett provokátor a népszavazások szabotálására. A Fidesznek így sikerül széttrollkodni a demokratikus intézményeket.
madarasi.abel
2016. január 05. 17:57
A nép hülye. Nehogy már ő döntsön olyan fontos kérdésekről, mint a Városliget, meg az olimpia. Lám, még a posztkomcsikat is megszavazta kétharmaddal.
kuc-kuc
2016. január 05. 17:51
Kellő komolyság kell a témához! Ezt igazán nem szabad elviccelni. Mivel már most lopnak az olimpiával kapcsolatosan ezért mindenki el tudja képzelni mi lenne ha mégis rendezhetnénk.Ne feledjük a Queastoros Borkai a MOB vezető, Dajcs a kábszeres és a hozzá hasonlókra pénzt bízni az egyenlő lenne egy nemzet és hazaárulással!
Akitlosz
2016. január 05. 16:27
Valaki nagyon öntudatos civil polgár lehet. Mint a vasárnapi boltbezárésról népszavazást akadályozó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!