Fidesz: A szocialisták mindig becsapták az embereket

2016. április 21. 17:21

A szocialistáknak lett volna idejük áfát csökkenteni, de ehelyett csak becsapták az embereket és emelték az adókat – közölte a Fidesz-frakció arra reagálva, hogy az MSZP felszólította a kormányt: csökkentse tovább az alapvető élelmiszerek áfáját. A kormánypárt emlékeztetett az elmúlt években bevezetett támogatásokra és kedvezményekre is, melyeket szerinte a baloldal mind eltörölne.

2016. április 21. 17:21

A Fidesz-frakció szerint a szocialistáknak 2002-től 2010-ig lett volna elég idejük, hogy áfát csökkentsenek, de „mindig csak becsapták az embereket”: a kampányban adócsökkentést ígértek, aztán a választások után „sorra emelték az adókat”.

A Fidesz parlamenti frakciója arra reagált csütörtöki közleményében, hogy az MSZP felszólította a kormányt, csökkentse további alapvető élelmiszerek áfáját. Gőgös Zoltán, a szocialisták elnökhelyettese a nap folyamán jelentette be: hetedik alkalommal is benyújtják az Országgyűlés elé azt a javaslatukat, amely a zöldségek, a gyümölcsök, az alapvető kenyérfélék és az édesvízi halak forgalmi adóját is 5 százalékra mérsékelné.

A közlemény felidézi, hogy a szocialisták „emelték az élelmiszerek áfáját, a lakásáfát, emelték a személyi jövedelemadót, megszüntették a családi adókedvezményt és az otthonteremtési kedvezményeket”. A mostani kormány ezzel szemben mindig az adócsökkentések kormánya volt. Bevezették a családi adórendszert, visszaállították a családi otthonteremtési kedvezményeket, kevesebb mint felére csökkentették a személyi jövedelemadót – hangsúlyozták.

Hozzátették: az idén csökkentették a sertéshús áfáját, megemelték a kétgyermekesek adókedvezményét és az otthonteremtési kedvezményeket. Jövőre csökkentik a tej, a tojás, a baromfihús, az éttermi szolgáltatások és az internet áfáját. Úgy értékeltek: ha a baloldalon múlna, mindezeket eltörölné.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanádium
2016. április 22. 06:40
Orbán hazugságban több körrel veri gyurcsányt.orbán mindig hazudik és mindig a pillanatnak megfelelően változtatja véleményét,lásd merkelről megváltozott véleménye a Kohlnál tett látogatáskor. Az egész fidesz egy erkölcsi hulla.
mer-kell
2016. április 21. 22:03
A szocik ha hatalmon lennének mar 50 % ra emeltek volna a jövedelemadót es megduplázták volna a segélyeket! Innen mar minden jóérzésű ember elment volna!
potyka
2016. április 21. 21:05
http://www.fidesz.hu/hirek/2009-03-13/a-fidesz-egy-masik-utat-kepzel-el-magyarorszagnak/
áfonya
2016. április 21. 21:01
A szocialisták mindig becsapták az embereket. Nem csak becsapták hanem elődpárja akik a kádári figurák a magyar népet kifosztották,akasztották eladósították ,ez 1989 után annyit változott hogy nem akasztanak mert az eu nem engedi ,de megtennék ,bemutatták 2006-s népveretésnél.1989 után át vedlettek át öltöztek de a kifosztást eladósítást hazudozást folytatták még kormányon voltak 2002-2010.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!