Magyar Önkormányzatok Szövetsége: Az önkormányzatok tartsák fenn az iskolákat!

2016. április 15. 14:03

Az önkormányzatoknak adná vissza az iskolafenntartói feladatot a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. Szándékukat a pénteki gödöllői fórumukon fogalmazták meg. Sipos Imre, az EMMI helyettes államtitkára egyet nem értését fejezte ki a kormány nevében.

2016. április 15. 14:03

Az önkormányzatoknak adná vissza az iskolák fenntartásának feladatát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) közoktatási konzultációs fórumán tanácskozók többsége, a pénteki gödöllői fórumon a kormányzat képviselője nem értett egyet ezzel.

A kabinet, önkormányzatok, szakszervezetek és civil szervezetek képviselőinek részvételével tartott tárgyalást követő sajtótájékoztatón Gémesi György, a MÖSZ elnöke abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy érdemi párbeszéd indult el a fórumon; május végén újabb konferenciát tartanak a témában. Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára azt mondta: az ő álláspontjuk abban közös a többi tanácskozóéval, hogy egyértelműsíteni kell a szereplők egymáshoz való viszonyát a közoktatásban.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2016. április 15. 20:44
Egyszer már kifizette az ostoba önkorik helyett a kormány a tartozást! Kösz, de már láttuk, hogy hogyan gazdálkodtok, úgyhogy lóf.szt!
gudmen
2016. április 15. 20:10
mit képzeltek..majd a helyi közösségek rendelkeznek oktatásukrol, az egészségügyükröl..kuss van..majd a fidesz rendeli nektek a szippantot...különben ellep a szar mindent...kell az nektek...?! nem értitek ti a demokráciát... viktor majd megmutatja... hülyék... sziasztok!
zolka50.50
2016. április 15. 17:23
Most, hogy megszabadították őket az adósságtól, az önkormányzatok (vagy csak a libsibolsik?) vissza akarják szerezni az iskolákat. Azt hiszik, már elfelejtettük, hány iskoláról mondtak le önként, és adták át őket egyházaknak vagy a megyei önkormányzatoknak? Igazából csak a pénzt akarják, hogy tőlük függjenek egzisztenciák, na meg azt le is lehet nyúlni.
Öreg
2016. április 15. 17:18
Ki fogja akkor garantálni, hogy az összes önkormányzat azonos színvonalon "üzemelteti" majd az iskolákat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!