Nicolas Sarkozy-vel tárgyalt Orbán Párizsban

2016. április 07. 10:48

Uniós kérdésekről egyeztetett csütörtökön Párizsban Nicolas Sarkozy volt francia államfő és Orbán Viktor miniszterelnök. A két fél egyetértett abban: Európának meg kell újulnia ahhoz, hogy be tudja teljesíteni azokat az elvárásokat és reményeket, amelyeket az európai polgárok jogosan fogalmaznak meg.

2016. április 07. 10:48

Orbán Viktor miniszterelnök európai kérdésekről egyeztetett csütörtökön Párizsban Nicolas Sarkozy volt francia államfővel, a jobboldali Köztársaságiak vezetőjével – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. A legnagyobb francia ellenzéki párt és a Fidesz is az Európai Néppárt tagja, a pártelnökök megbeszélésén az uniós kérdések kerültek előtérbe. 

Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy egyetértett abban: Európának meg kell újulnia ahhoz, hogy be tudja teljesíteni azokat az elvárásokat és reményeket, amelyeket az európai polgárok jogosan fogalmaznak meg – tette hozzá Havasi Bertalan. 

A kormányfő délelőtt megbeszélést folytat Ángel Gurríával, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával, majd felszólal a szervezet tanácsülésén.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2016. április 07. 13:13
Sárközi Miklós egy lejárt lemez, amelyen a Pokol himnusza hallható. Igaz, kattogva. És ezzel tárgyal az Orbán?! A rossz ragályos. Vagy: madarat tolláról, embert barátjáról. Ugyan, kedves kommentelő, nézz már utána, hogy ki is ez a Nikolas Sarkozy.
Akitlosz
2016. április 07. 13:08
"A két fél egyetértett abban: Európának meg kell újulnia ahhoz, hogy be tudja teljesíteni azokat az elvárásokat és reményeket, amelyeket az európai polgárok jogosan fogalmaznak meg." A szokásos semmitmondás, konkrétumok nélkül. Apolitikusok ehhez és csak ehhez értenek. Úgy beszélni, beszélni és csak beszélni, hogy ne mondjanak semmit.
robag
2016. április 07. 12:33
Örülök, hogy miniszterelnökünk előrelátó és a leendő francia elnökkel építgeti a kapcsolatokat és egyeztet. Csak így tovább! :)
komondor
2016. április 07. 11:29
A két bevándorló:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!