Összefog a Jobbikkal a korrupció ellen Siófok polgármestere

2016. április 14. 14:42

Csatlakozik a Jobbik Valódi nemzeti konzultáció nevű sorozatához Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere. Szerinte úttörő lehet egy olyan ideológiamentes együttműködés kialakítása, amelynek kizárólagos célja a korrupciós bűncselekmények feltárása és visszaszorítása.

2016. április 14. 14:42

Siófok független polgármestere csatlakozik a Jobbik Valódi nemzeti konzultáció nevű sorozatának korrupcióellenes fellépéséhez – jelentette be Lengyel Róbert, a balatonparti település vezetője és Vona Gábor, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Siófok polgármestere elmondta, azt reméli, hogy úttörő lehet egy olyan ideológiamentes együttműködés kialakításában, amelynek kizárólagos célja a korrupciós bűncselekmények feltárása és visszaszorítása. Elfogadhatatlan, hogy most már mindennap „kiesik valami a szekrényből” – fogalmazott Lengyel Róbert, majd hozzátette, szabad idejében több évtizedes rendőri tapasztalatával kívánja segíteni a Jobbik korrupcióellenes munkacsoportját, akiktől kölcsönös segítséget vár.

Vona Gábor arra emlékeztetett, pártja januárban hirdette meg Valódi nemzeti konzultáció című sorozatát, amelynek középpontjában az ország három legsúlyosabb problémája áll: az oktatás- és egészségügy válsága, valamint a növekvő korrupció.

A Jobbik elnöke szerint utóbbival kapcsolatban a problémát nem a kabinet fellépésének gyengesége jelenti, hanem az, hogy a „kormány a korrupció melegágya”. Vona Gábor szólt arról is, hogy a Jobbik korábban hiába kérte a többi parlamenti frakciót, hogy hozzájuk hasonlóan hozzák nyilvánosságra családtagjaik vagyoni helyzetét is továbbá büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozzanak arról, hogy a bróker- és offshore-botrányokban sem érintettek.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2016. április 15. 09:39
Dr. Lengyel Róbert 12 órája · Tisztelt Olvasóim! Egy nehéz nap éjszakája következik. Ma délelőtt eleget tettem Karácsony Gergely (Párbeszéd Magyarországért) zuglói polgármester úr meghívásának. Hosszasan konzultáltunk és cseréltünk tapasztalatokat. Nincs egyszerű helyzetben ő sem, meglehetősen vegyes összetételű testülettel dolgozik, napi szinten küzd, harcol. Ő és még néhány polgármester mozgalmat kívánnak indítani, melynek lényege, hogy a csatlakozó önkormányzatok a működésüket illetően, biztosítsanak teljes átláthatóságot az általuk szolgált városok, illetve faluk lakói részére. Sokak előtt ismeretes, hogy Zuglóban a testület már a ciklus elején elfogadott erre vonatkozó rendeletet, ez lehet a minta. A magam részéről úgy fogalmaztam, hogy az átláthatóság számomra kérdés nélkül elfogadható, támogatható, így hát amennyiben majdan a testületünk is erre az álláspontra jut, magam támogatni fogom a csatlakozást. Ez is egy olyan mozzanat, amely a korrupció elleni küzdelem eszköze lehet. Ma Vona Gábor úrral, a Jobbik elnökével vettem részt közös sajtótájékoztatón. Bejelentettem, hogy Elnök Úr felkérésére, részt vállaltam a Jobbik korrupció ellenes munkacsoportjának tevékenységében. Mint ismeretes, Vona úr korábban személyesen keresett meg és kért fel e munkájuk támogatására. Amint azt ma megfogalmaztam, eljött a cselekvés ideje. Olyan méreteket ölt a korrupciós, illetve korrupció-gyanús ügyletek száma ma már Magyarországon, amit nem lehet tétlenül szemlélni. Nem elég egymás között súgni-búgni és csendben elégedetlenkedni. Felelősen gondolkodó embereknek, különösen az ellenzéki politikusoknak, félre kell dobni az ideológiai vitákat, a pitiáner ellenségeskedéseket és összefogással fel kell lépni. Akinek bármilyen lehetősége van tenni a Mészáros Lőrincekkel elárasztott hazánk romlásának megakadályozására, azoknak kutya kötelességük ezt megtenni. A magam szerény tudásával, eszközeimmel ehhez hozzá kívánok járulni. Független polgármesterként, a velem eddig is korrektül együttműködő és ezután is együttműködni szándékozó pártokkal karöltve megteszem, amit tehetek. Vállalom az esetleges következményeket, vállalom az egyébként várható támadásokat, vállalom a függetlenségemet megkérdőjelező újabb és újabb FIDESZ közleményeket, vállalom a"balos" vagy épp "jobbikos" billogot. Vállalom, mert én tudom mi van a lelkemben, vállalom, mert mindig felvállalom a döntéseimet, de vállalom elsősorban azért, mert magyar vagyok, erre büszke vagyok és mert végtelenül szeretem a hazámat.
Mindjárt
2016. április 15. 07:03
Gyorsan átfutottam a kommenteken .... A cigányozó, zsidózó, kommunistázó zsideszbolsi kommenteken csak nevetni lehet. Olyan szánalmasak ezek a szerencsétlenek pedig póbálok segíteni nekik az intelmeimel: Intelem a zsideszbolsiknak: Ne kommunistázzatok mert egy mocskos kommunista pártot támogattok Ne zsidózzatok mert a pártotok és Orbán a zsidók csicskása Ne Gyurcsányozzatok mert Gyurcsány és Orbán ugyan az a mocskos kommunista söpredék Ne cigányozzatok mert az sérti Orbánt a felcsúti cigány vajdátokat Ha ezekre emlékeztek akkor nem csináltok állandóan hülyét magatokból.
Mindjárt
2016. április 15. 06:15
"Csatlakozik a Jobbik Valódi nemzeti konzultáció nevű sorozatához Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere. Szerinte úttörő lehet egy olyan ideológiamentes együttműködés kialakítása, amelynek kizárólagos célja a korrupciós bűncselekmények feltárása és visszaszorítása. " Nagyon helyes! Magyarország legnagyobb problémája az a határtalan, mindent pusztító korrumpció amivel a felcsúti maffia mindent elpusztít hazánkban. Ennek véget kell vetni mert a Nemzet sorsa a tét.
zolka50.50
2016. április 15. 00:35
A Jobbik megkezdte a pártrendőrsége megszervezését. Készül az új ávó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!