Ötödével emeli a bölcsődei dolgozók bérét Józsefváros

2016. április 22. 10:25

Csütörtöki testületi ülésén arról döntött a VIII. kerületi önkormányzat, hogy május 1-től 18 százalékkal magasabb bért kapnak a józsefvárosi bölcsődék munkatársai. Kocsis Máté polgármester megköszönte, hogy sztrájk helyett inkább a tárgyalást választották.

2016. április 22. 10:25

18 százalékkal emelkedik a józsefvárosi bölcsődei dolgozók bére május 1-től a kerület képviselő-testületének csütörtöki döntése értelmében, ami hét intézmény 154 munkavállalóját érinti – számolt be honlapján az önkormányzat. Kocsis Máté polgármester az ülésen arról beszélt, hogy a bölcsődék folyamatos fejlesztése mellett a kerületi kisgyermekeket gondozó és nevelő bölcsődei dolgozók megbecsülését is kiemelten fontos kérdésként kezelik. Ennek részeként született közel 18 százalékos béremelési megállapodás a kerület vezetése, az érdekképviselet, valamint a bölcsődei vezetés között.

„A bölcsődei ágazatban dolgozók megbecsülésének folyamata három éve kezdődött el Józsefvárosban, a 13. havi fizetéssel. Nyitottak vagyunk arra, hogy a bérrendezés jövőre is folytatódjon a költségvetési lehetőségeinkhez mérten, a bölcsődei dolgozók ezután is bizalommal fordulhatnak az önkormányzathoz” – szögezte le a polgármester. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete VIII. kerületi alapszervezetének titkára, Véghné Vitáris Szilvia felszólalásában arról beszélt, hogy ez a pluszjuttatás könnyebbséget jelent a dolgozóknak a mindennapjaikban (a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődékben 187 személy dolgozik, közülük 154-en részesülnek béremelésben, ők azok, akik nem a pedagógus-életpálya bértáblája alapján kapják fizetésüket, mivel nincs felsőfokú végzettségük).

Nem sztrájkoltak szerdán

A szociális ágazatban dolgozókat képviselő sztrájkbizottság április 20-ra egész napos országos munkabeszüntetést hirdetett, amiben a józsefvárosi bölcsődék nem vettek részt. A polgármester a testületi ülésen köszönetet mondott a bölcsődei dolgozóknak azért, hogy sztrájk helyett az önkormányzattal való tárgyalásos egyeztetést választották.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. április 22. 15:55
Ja. Ötödével emeli. 3 éven belül az átlagbért. Ami azt jelenti, hogy a fideszes ejtőernyős most kap 100 %-ot, a többi pedig 2 év múlva 3-at.
még fokozza
2016. április 22. 11:50
Az a probléma, hogy vannak, akik sztrájkolni akarnak, mert kormányellenesek. Helyesebben teszik azok az intézmények, akik bérköveteléssel állnak elő, és nem a kormány buktatáson polemizálnak. Velük meg lehet egyezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!