Államtitkár: Más bérkategóriákban is növekedhet a bér

2016. november 23. 09:29

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár úgy látja: a munkaadóknak is érdeke, hogy emelkedjenek a bérek, hiszen csak így tudják megtartani a jól képzett, megfelelő tudással, motiváltsággal rendelkező szakembereket.

2016. november 23. 09:29

A minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum emelkedésétől a kormány azt várja, hogy az egyéb bérkategóriákban is növekszik bér – mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: folytatódik a három éve töretlen béremelkedési folyamat Magyarországon, a reálbérek folyamatosan növekednek. A munkaadóknak is érdeke, hogy emelkedjenek a bérek, hiszen csak így tudják megtartani a jól képzett, megfelelő tudással, motiváltsággal rendelkező szakembereket – tette hozzá.

Elmondta: 2010 óta ezzel a kétéves programmal 88 százalékkal emelkedik a minimálbér, a garantált bérminimum még ennél is jobban növekedhet, megduplázódhat. Felidézte: a kormány jelentős járulékcsökkentést is adott a megállapodás részeként, jövőre 5 százalék ponttal, 2018. január elsejéből újabb 2 százalékponttal mérséklődik a bérekre rakódó közteher.

A kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatban az államtitkár rámutatott: a korábbi években nagy többségük ki tudta gazdálkodni a béremelést. Arra számítanak, hogy a hatékonyság javításával, a termelékenység növelésével megteremtik a béremelés többletét, egyébként azzal szembesülnének, hogy munkavállalóik elmennek magasabb bérért.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. november 23. 18:58
Milyen aranyos, hogy ne tiltja meg .... "Más bérkategóriákban is növekedhet a bér"
moricka13
2016. november 23. 12:49
Államtitkár Úr! Aktuálisan Vikidál Gyula sirattatja magát, amikor tudatja ország-világgal, hogy a nyugdíja elérte a 67.000 Ft-ot. Tetszett volna Neves Sorstársaikkal valós jövedelmeik után nyugdíj járulékot fizetni, mint mások, egészen más lenne a helyzetük. Önök pedig alkalmazzanak azonos mércét!
csuka
2016. november 23. 11:58
"A kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatban az államtitkár rámutatott: a korábbi években nagy többségük ki tudta gazdálkodni a béremelést. " --- Az államnak ez kkv-k esetén ez adóbevétel, amelyet a multiknak adott kedvezmény pótlására is felhasználnak. Mint az előző maffiakormányok, a Fidesz maffia kormány is a kkv-k al fizetteti meg a multiknak meg saját oligarcháinak adott adott adókedvezményt.
csuka
2016. november 23. 11:52
'-het, hat' a maffia kormány esetén hazudozásra utal. --- Más. FIDESZ MAFFIA és a vak komondor esete: "Völner Pálnak igazságügyi államtitkárként illene tudnia, hogy az illeték - még egy turistavízum esetén is - nem a Magyarországra történő beutazás vagy itt tartózkodás ellenértéke, hanem annak az eljárásnak az díja, mely során a magyar hatóságok egyáltalán foglalkoznak egy üggyel. Az illetéket - ellentétben az ellenértékkel - az ügyfélnek akkor is meg kell fizetnie, ha a vízumkérelmet a magyar hatóságok elutasítják" - írja az ellenzéki párt. A Jobbik úgy véli, Völner Pál vagy tudatosan meg akarja téveszteni a magyar közvéleményt, vagy pedig nem ért ahhoz, amit csinál. http://alfahir.hu/kamuzott_az_allamtitkar_a_jobbik_javaslatarol http://alfahir.hu/tobbe_nem_kerdes_kivel_uzletelgettek_orbanek_ez_a_pharaon_bizony_az_a_pharaon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!