Sem az úthasználat, sem a tömegközlekedés nem drágul jövőre

2016. december 05. 11:36

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint a tárca nem készíti elő és nem kezdeményezni az úthasználati díjak és a közösségi közlekedési tarifák emelését. Az autósok számára fizetős utak köre 2017. január elsejétől csak az októberben átadott Hegyfalu-Csorna szakasszal Szombathelyig teljes hosszban elkészült M86-tal bővül, más módon nem változik.

2016. december 05. 11:36

Jövőre sem emelkednek a tömegközlekedési tarifák és az úthasználati díjrendszerben sem lesz változtatás – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére hétfőn. A közlemény szerint a közlekedésért felelős tárca nem készíti elő és nem kezdeményezni az úthasználati díjak és a közösségi közlekedési tarifák emelését.

Az autósok számára fizetős utak köre 2017. január elsejétől csak az októberben átadott Hegyfalu-Csorna szakasszal Szombathelyig teljes hosszban elkészült M86-tal bővül, más módon nem változik. A megyeszékhely gyorsforgalmi kapcsolatának létrejöttével a kínálatból mostanáig hiányzó Vas megyei matrica bevezetése is lehetővé válik. A fejlesztési tárca az e-matricás rendszer egyéb érdemi módosítását nem tervezi, a vásárlást megkönnyítő szabályváltozás előkészítésén dolgozik – írták.

Kiemelik: a helyközi járatokat üzemeltető buszvállalatok és vasúttársaságok alaptarifái a 2010-es kormányváltás óta nem növekedtek. Összesen 30 vasúti mellékvonalat ma már 25 százalékkal olcsóbb regionális jegyekkel és bérletekkel használhatnak az utasok. (MTI)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. december 05. 21:48
Kosa ma KIBASZOTT RESZEG volt a TV2-ben! Beszaras!
Akitlosz
2016. december 05. 17:23
"Az autósok számára fizetős utak köre 2017. január elsejétől csak az októberben átadott Hegyfalu-Csorna szakasszal Szombathelyig teljes hosszban elkészült M86-tal bővül, más módon nem változik." Értsd több új út nem épült egész évben az országban.
jolly77
2016. december 05. 12:41
nincs is normális út és használható tömegközlekedés
néhai Ch.Pilot
2016. december 05. 11:56
A Jobbik-Ballik koalíciónak rossz hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!