Fagy: melegedőhelyek várják a rászorulókat

2017. január 07. 10:01

Országszerte három, valamint egy határon túli helyszínen, éjjel-nappal nyitva tartó melegedőhelyeken és fűtött sátorban, meleg étellel várja a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet – közölte az Ökumenikus Segélyszervezet szombaton az MTI-vel.

2017. január 07. 10:01

A közlemény szerint a segélyszervezet Csepelen éjszakára is megnyitotta és fűtött sátorral bővítette nappali melegedőjét. A központban nemcsak hajléktalanokat fogadnak, hanem mindenkit, aki fűtetlen vagy nem megfelelően fűtött lakásban él. A meleg helyiségben tartózkodási és tisztálkodási lehetőséget, valamint étkezést is biztosítanak.

A szervezet gyulai és a debreceni központjában is minden betérőnek biztosítanak helyet, szükség esetén ideiglenes helyekkel bővítik a központot. A segélyszervezet utcai megkereső szolgálatai folyamatosan járják a városokat és a környező tanyavilágot meleg teával és élelemmel.

A szokatlan hideg miatt Kárpátalján is rendkívüli intézkedésekre volt szükség. Beregszászon a város és több szervezet együttműködésével péntek este krízismelegedő nyílt, ahol folyamatosan várják a rászorulókat. Az Ökumenikus Segélyszervezet a fűtéshez szükséges brikettel támogatja a melegedő működését, egy tonna tüzelőanyagot már a helyszínre vittek – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justforspite
2017. január 07. 17:41
Remélem a Pancho Aréna fűtéscsövei a pálya alatt nem fagynak, be.............
Conduct
2017. január 07. 15:03
Ha én vagyok a miniszterelnök,sok pénzt költök fényűzésre(stadionok,olimpia,Várba költözés),közben emberek fagynak meg az utcán vagy az otthonukban,ki a hibás?Én,a hat és fél éve bukott előző kormány vagy az áldozatok?
Morgen
2017. január 07. 14:40
A magam részéről egyénileg támogatok. Nem egy embert.
lantose70
2017. január 07. 11:40
Akinek nincs semmije, az annyit is ér, hiába ajvékolnak a háttérhatalmi libbant internácik. Csak azért csinálják, mert ezeket a fizetett bérenc hajléktalanokat (érdekes, cigire, piára van pénzük, csak kajára meg szállásra nem jut...) csakúgy, mint az általuk behívott migránsokat arra használják, hogy megpróbálják az Orbán-kormányt és a magyar nemzetet lejáratni, ezzel előkészítve az imperialista pénzszivattyúnak a helyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!