Ellenzéki tüntetést szerveznek május 21-re

2017. május 12. 12:53

Többek között a CEU, a civiltörvény, a média ügyében szerveznek tüntetést május 21-re a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot csoport tagjai. Szerintük „a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen”.

2017. május 12. 12:53

A Lex CEU, a civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, a reklámadó és sok más dolog miatt szerveznek újabb tüntetést május 21-re, vasárnapra a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot csoport tagjai. Elmondásuk szerint az elmúlt hónapok nagy tüntetéseinek szervezői fogtak össze, hogy ezzel is összefogásra ösztönözzék a polgárokat.

A tüntetés este fél 6-kor kezdődik a Műegyetem rakparton, ahonnan a Kossuth térre vonulnak.

Az eseményről a Facebookon azt írták, „Az elmúlt másfél hónapban a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen. A jövőnk ellen. Elég volt!”

Az esemény Facebook-oldala és üzenetük teljes szövege:

Nem hallgathatunk! Lex CEU, civilek elleni törvény, EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, reklámadó, és folytathatnánk a sort. Az elmúlt másfél hónapban a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen. A jövőnk ellen.

Elég volt! Maradjon a CEU Budapesten, a civilek Magyarországon, Magyarország pedig az EU-ban!

Két választásunk van, elbújunk, otthon maradunk, elmenekülünk az országból, várjuk mi fog történni, vagy saját kezünkbe vesszük a sorsunk irányítását, felemeljük a fejünket és büszkén, közösen kiállunk Magyarország jövőjéért, a saját jövőnkért!

Együtt vagyunk erősek!

Az elmúlt hónapok nagy tüntetéseit szervezők összefogtak egy közös tüntetésre. A Kossuth téri 80 ezres tüntetést és a Szabadság téri 15 ezres tüntetést szervező Oktatási Szabadságot és a Nem maradunk csendben csoport azért tett így, hogy ezzel is összefogásra ösztönözze a polgárokat! 

Üzenjük meg!

Május 26-án jár le az Európai Bizottság által a magyar kormánynak adott válaszadási határidő. Üzenjük meg Brüsszelnek és Budapestnek, hogy mi, bal és jobboldaliak, liberálisok és konzervatívok, együtt állunk ki a magyar szabadságért!
Üzenjük meg mindenkinek: hangosak vagyunk, elegen vagyunk és nem félünk a kormánytól, nem fogjuk hagyni hogy szétlopják és eladják hazánkat. Nem fogjuk hagyni, hogy az elkövetkező húsz, harminc vagy ki tudja hány évünket előre koporsóba tegyék!

Fogjunk össze, találkozunk május 21-én a Műegyetem rakparton és minél több vidéki, és külföldi helyszínen, mutassuk meg, erősebbek vagyunk, mint ahogy a kormány gondolná!

Részletek hamarosan!

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Einar
2017. május 13. 23:59
"Nekem egy összetartozó közösséget jelent, akik együtt dolgoznak azért hogy a közösségnek hosszú távon jobb legyen, elfogadják, meghallgatják egymás véleményét." Ezt jelenti neked a nemzet? Egyetlen semmitmondó mondatot, amiben nincs szó az ősök tiszteletéről, hagyományokról, kulturáról, nyelvről, történelemről, hazaszeretetről? Amit emondtál, az alapján egy találomra összeválogatott valóságshow szereplői is rögtön identitást akíthatnának ki maguknak. A többi mondatod megint csak balliberális gyűlölködés. Nektek nincsenek már gyökereitek, az egyéni boldogulásotokon kívül nincs már kapcsolatotok a nemzethez, a jövőt is egy nemzetnél nagyobb közösségben képzelitek el, még a család helyett nagyobb eszmény a karrier. Isten helyett az anyagban és a tudományos moderizációban hisztek. Kitaláltok magatoknak semlegesnek tűnő verbális álcákat, amik mögül valami fiktív gység nevében agresszíven léphettek fel: szakma, szakértő, technokrata, civil... De az igazság az, hogy ezekről a szervezetekről mindig kiderül, hogy végletegik elfogultak, szegmentáltak, és antidemokratikusak, hiszen úgy politizálnak, hogy nincs mögöttük választói akarat. A kormány mögött van. Ennyit arról, hogy kik a demokrácia ellenségei.
kérdés
2017. május 13. 21:57
Itt nem lesz még egy kuruc-labanc háború. Senkinek sincs elég tartaléka hozzá. Itt már csak a pusztítás jöhet. Vagy túléljük, ha a szót is értjük hozzá.
Szvidrigajlov
2017. május 13. 07:47
Én csak azt nem értem, hogy miért kell azt a ronda vén zsidót agyonreklámozni, hogy most már lassan popsztárt csinálnak belőle. A fizetett hazaárulók elintézésére több ezer éves praktikák vannak, ezek általában a nyilvánosságot, a reklámot nem igénylik, sőt...
malakka
2017. május 13. 07:31
"Lex CEU, civilek elleni törvény, EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, reklámadó, és folytathatnánk a sort." Reklámadó. Az a kibaszott szög. Csak nem bír megmaradni a zsákban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!