Farkaskölykök kötődését vizsgálta az ELTE

2017. június 28. 17:04

A farkas és az ember kapcsolatát vizsgálták Az ELTE TTK Etológia Tanszékének legfrissebb kutatásában, különösképpen azt, hogy hogyan ragaszkodnak a kézben nevelt farkasok nevelőikhez.

2017. június 28. 17:04

Az ELTE etológusai azt kutatták, hogy a kézben nevelt állatok kialakítanak-e kötődést az őket nevelő emberekkel. A farkas helyzete azért is különleges, mert genetikailag nagyon közel áll az emberhez erősen ragaszkodó kutyához.

A kutatók a saját otthonukban nevelték fel a kisfarkasokat, utaztatták őket és egész nap velük voltak. A kísérletek azt az eredményt hozták, hogy a kézből nevelt farkasoknál még felnőttkorban is tetten érhető a nevelőjük és közeli ismerőseik iránti ragaszkodás, ami abban mutatkozott meg, hogy a már vadon élő farkasok sokkal jobban keresték nevelőik közelségét, mint más idegenekét, mikor azok meglátogatták őket saját területükön. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reginaaolsen
2017. június 29. 10:53
Na jó, térjünk át arra a kérdésre, mi van a harmadik generációs kézben nevelt migránssal az Európa nevű laboratóriumban?
Akitlosz
2017. június 28. 22:13
Arra jók az egyetemek, hogy jó sok közpénzből tudományosan is elmondják az egyértelmű, köztudott és nyilvánvaló dolgokat, amelyeket ingyen is tudhat bárki. Felnőtt hím oroszlán hosszú idő után találkozik egykori nevelőivel: https://www.youtube.com/watch?v=0ZIQUb-d4GQ
még fokozza
2017. június 28. 19:15
Most fog lemenni a nap. Egy erdőszélen vagyok. Mindjárt jön egy dám szarvas és a kezemből fogja enni a kenyeret. Minden este jön. Ha más valakit lát, óvatos. Aki szereti és kicsit ismeri az állatokat ezt a kutatási eredményt is beárazhatta. Nem véletlenül söpörte el a harag a közelmúltban Szatyor Miklóst aki elszabadult farkast lőtt. Neki állatkert igazgatónak is ezt tudnia, vagy inkább éreznie kellett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!