Bezár a MÜSZI

2017. augusztus 08. 08:47

Bezár a MÜSZI (Művelődési Szint) nevű, Blaha Lujza téri kulturális helyszín. Hétfői Facebook-bejegyzésük szerint a jelenlegi főbérlő felmondta bérleti viszonyukat, így a MÜSZI kénytelen bezárni kapuit.

2017. augusztus 08. 08:47

A Blaha Lujza téren található kulturális intézmény, a MÜSZI augusztus 7-i bejegyzése szerint bezár, vagy jobb esetben is költözésre kényszerül. A  Corvin Áruház 3. emeletén található Művelődési Szint kulturális központ 2012 óta várta bérlőit (köztük művészeket, tervezőket, civil szervezeteket), de friss hírek szerint a ház tulajdonosa szeptember végével felmondja a MÜSZI bérleti viszonyát. Értesülésük szerint a terület ezentúl irodaházként üzemelhet. 

„Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy a MÜSZI ne szűnjön meg, és a bezárásból költözés, átalakulás, egy új periódus kezdete legyen.
Szeretnénk Nektek megköszönni a jelenléteteket, a közös építést és támogatást. Kérünk továbbá Titeket, hogy ha tudtok, Ti is segítsetek nekünk találni egy hasonló adottságú helyet, ahol tovább működtethetjük szabad szellemű művelődési házunkat, és ahová átmenthetjük azokat az értékeket, amelyek a Müszit Müszivé tették, teszik” –
olvasható a bejegyzésben.

A MÜSZI dolgozói közössége közölte azt is, hogy szeptembertől egy négy hétig tartó garázsvásár során kiárusítja a kulturális központ ingóságait, így aki segíteni szeretne, a tárgyak megvásárlásával támogathatja a művelődési szint további alakulását.
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dexter
2017. augusztus 10. 20:40
Hát a fránya piac miatt zárt be a fenti három is ugye? Azt értékelném ha a sajtó és a vállakozói réteg egy bizonyos szelete nem kormányzati megrendelésekkel lenne kitömve, az tényleg piac lenne.
Kanóc
2017. augusztus 08. 14:46
Gyuri bácsi elfeledkezett róluk.
Akitlosz
2017. augusztus 08. 14:18
"Bezár a MÜSZI Bezár a MÜSZI (Művelődési Szint)" A MÜSZI ugya nem ez, hanem: Mezőgazdasági Ügyvitel Szervezési Iroda.
Patterson
2017. augusztus 08. 13:33
brühühü...na, jólvan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!