Kósa tájékoztatott Sorosról, Vonáról és Putyinról is

2017. augusztus 21. 15:45

„Tiltakozhatnának a radványi sötét erdőben, az is egy jó hely, sokkal hűvösebb ráadásul, és a turistákat is kevésbé zavarja” – reagált Kósa Lajos hétfői sajtótájékoztatóján a hírre, miszerint a Momentumosok a Citadellán terveznek tüntetni Putyin ellen.

2017. augusztus 21. 15:45

A renkívüli parlementi ülést, a magyar választási rendszert, Vona Gábor nyugdíjasokkal való kommunikációját és Putyin látogatását sem hagyta szó nélkül Kósa Lajos hétfői, budapest sajtótájékoztatóján.

A plenáris ülés

A Fidesz már a nyár elején jelezte, nem vesz részt olyan rendkívüli ülésen, amelyet „pusztán politikai habverés szándékával” javasolnak mondta Kósa Lajos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, miután az Országgyűlés – ellenzéki kezdeményezésre összehívott – rendkívüli plenáris ülése határozatképtelen volt a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt. Az ülésen napirenden lett volna a CEU és a devizahitelesek ügye. Kósa Lajos úgy fogalmazott, semmi értelme a jól működő felsőoktatási törvény módosításának csak azért, mert Soros Györgyöt nyugtalanítja, hogy nem tudja megcsinálja a „trükköket” a magyar felsőoktatásban.

Kérdésre megerősítette, egyelőre nem szándékoznak megváltoztatni a jogszabályt. Azt is megjegyezte, hogy a magyar felsőoktatás nem a CEU-ról szól, az „egy marginális kérdés”. Az Európai Bizottság kritikáit úgy kommentálta: a brüsszeli testület figyelmen kívül hagyja, hogy a felsőoktatás törvényi szabályozása tagállami hatáskör. A devizahitelesekkel kapcsolatos kérdésre a frakcióvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a témát felhozó LMP egyetlen olyan csomagot nem támogatott, amely a devizahiteleseket segítette. Szerinte az LMP azért kapta maga elé „fügefalevélként” a devizahitelesek ügyét, mert valamivel el akarták fedni, hogy „ha Soros füttyent egyet, akkor ők benne vannak a parlamenti ülés kezdeményezésében”.Ha a Ház szeptemberben akar foglalkozni a kilakoltatási moratórium kérdésével, akkor kivételes eljárásban akár két nap alatt törvényt hozhat róla  tette hozzá.

„Jól döntöttünk, hogy nem jöttünk el erre a parlamenti ülésre” – jelentette ki a fideszes politikus, közölve, hogy a Ház őszi rendes ülésszaka szeptember 18-án kezdődik, a Fidesz-KDNP pedig az azt megelőző héten tartja évadnyitó frakcióülését.

Magyarok választása határon innen és túl

A választási rendszer átalakítását követelő, Gulyás Márton civil aktivista által meghirdetett Közös Ország Mozgalom javaslatát firtató kérdésre a politikus azt válaszolta: a magyar választási rendszer demokratikus, igazságos, jó néhány más, Európában elfogadottnál is sokkal igazságosabb. Szerinte az ellenzékiek sikertelensége nem a választási szisztémából, hanem önmagukból következik.

Arra a kérdésre, hogy a Publicus Intézet közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek többsége nem ért egyet a határon túli magyarok szavazati jogával és magyarországi szociális ellátásokra való jogosultságukkal, Kósa Lajos úgy reagált: a baloldal ismét elővette visszataszító kampányeszközét a határon túl élő magyarok nemzethez tartozásával kapcsolatban.

Az önkormányzati dolgozók túlmunkájával kapcsolatos érdekképviseleti tiltakozást a Fidesz frakcióvezetője úgy kommentálta: ha a szakszervezet általánosít, akkor nincs igaza, az önkormányzatok többsége ugyanis betartja a szabályokat.

Vona és Putyin

Vona Gábor Jobbik-elnök nyugdíjasokat érintő kijelentéseivel kapcsolatban Kósa Lajos azt mondta: Vona Gábor úgy belegázolt a magyar idősekbe, mint 1990 óta a demokráciában senki, de „az nem jön ki a száján, hogy (...) elnézést kér, mert a neveltetése idáig nem terjed ki”.

Arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő budapesti látogatása ellen a Momentum tiltakozást tervez a Citadellára, a frakcióvezető úgy reagált: „az jó hely egyébként, mert ha valahova nem megy Putyin, az oda. (...) Tiltakozhatnának a radványi sötét erdőben, az is egy jó hely, sokkal hűvösebb ráadásul, és a turistákat is kevésbé zavarja”.

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. augusztus 22. 15:47
Az SZDSZ örökös, FIDESZDSZ trágyában kikelt Finkeistein magja ....
Marco
2017. augusztus 22. 12:35
Az hogy tovább habosítja és turbózza a Fidesz Vona kiragadott mondatait, azt jelenti, hogy a Fidesz minden idők legaljasabb, legmocskosabb, legalpáribb választási kampányát kezdte el. Nem is olyan régen ezt el sem tudtuk volna képzelni a Fideszről.
Conduct
2017. augusztus 21. 23:05
Az èszkombájn Nèmeth Szilàrd Zsòrifürdôn nyaral hogy a mèg nála is hülyèbb Kòsa pròbàlja èbrentartani a fidesz-azavazòkat?
GV0917
2017. augusztus 21. 20:05
"Tiltakozhatnának a radványi sötét erdőben is.Az is egy jó hely:" Tetemreivás A radványi sötét erdőben Alva találták Bárczy Benőt Egy nagy sörös flaska A jobb zsebében Íme bizonyság atyja előtt, Hogy berúgott a disznó Tegnap előtt....... Figyuzz haver! Én TUDOM miért javasoltad nekik a radványi sötét erdőt...(hogy kirúgathassák a részegen garázdálkodó potenciális szövetségesnek látszó párt emberét.) .A szimat Lajos haver, a szimat! De mondhattál volna magasabban fekvő helyet is-igaz csonka országunk legmagasabb pontja a Kékes tető. Mert amit egy ellenzéki brancs cselekszik-az ünneprontásnak semmi, ez, gyengébb politikai erőfitogtatás egy palack pácolt apácafingtól... Normális tüntetésből meg sok, mert tüntetésnek tüntetés de ócska és hazug érvelésekkel, szecska szlogenekkel.. Mert írva vagyon: KUTYAUGATÁS-SZAMÁRBŐGÉSNEM HALLIK AZ ÉGIG! Ők azért igyekeznek magasabb földrajzi fekvésű helyekre, hogy közelebb kerüljenek az éghez! Az Úr tudja, amit ők nem tudnak. A VILÁG tökéletlen volna, ha nem lennének benne becsapható hülyék.Őket, momentán úgy látszik nagyon beillesztette az Úr az ÖNIMÁDÁS mocsarába fetrengők közzé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!