Orbán Brüsszellel fizettetné ki határvédelmi költségeink felét

2017. augusztus 31. 14:35

Orbán Viktor levelet írt az Európai Bizottság elnökének, melyben arra kéri őt, hogy Brüsszel fizesse ki a magyar határvédelmi költségek felét – jelentette be Lázár János a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. augusztus 31. 14:35

Orbán Viktor miniszterelnök levélben kéri Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét arra, hogy a brüsszeli testület 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelmi költségekhez, amelyek eddig 800 millió eurót, azaz mintegy 270 milliárd forintot tettek ki – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János szerint az európai szolidaritás ügyében a határvédelem kérdéséről is beszélni kell, és a szolidaritásnak a gyakorlatban is meg kell nyilvánulnia. Így a magyar oldalon felmerült költségek viseléséből az uniónak is ki kell vennie a részét – mondta.

(MTI)

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2017. szeptember 01. 06:19
a helikopter határvédelmi költség ?
áfonya
2017. szeptember 01. 01:24
Fizessenek a gazdagok a gazdag nyugat. Sok marha ballibsi védekezik hogy zsan nem kérte a kerítés építését ,,igen ám eus nemzeteket először lóvá kellett tenni a menekült mesével ,,,csak hogy a leányzó fekvése változott menekültekből terroristák lettek ,több mint 300 ártatlan embert legyilkoltak ,zavargásokat keltenek ,rátámadnak a Európára.
áfonya
2017. szeptember 01. 01:17
Magyaroknak a nyugati teher felé közös ,de nyugati fizetség felénk nem ,,,nagyon hasonlít ami a tied az enyém de az enyém nem a tied. ... Zsan klódra nagyon illenek a zsan viccek. Lóláb kilóg nagyon ,nyugat gyarmata vagyunk ,,nyugat belelép a saját szarába lábukat belénk törlik ,oszt mutogatnak ránk mi vagyunk a büdösek. Sok hülye ballibsi védekezik zsanék nem kérték a határépítését ,dehogyisnem mindig ugatták most is ugatják .
TMATMA
2017. augusztus 31. 23:52
Vasvári béke; Gallilei Kör; Trianon; Jalta; spontán privatizáció; folyamatos kirablás. Magyarországnak az jutott Európától az elmúlt évszázadok alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!