Megnövekedett radioaktivitást mérnek Európában

2017. október 09. 11:40

Napok óta enyhe fokú radioaktivitás-növekedést német meteorológusok Európa fölött.

2017. október 09. 11:40

Enyhe fokú radioaktivitás-növekedést mérnek napok óta német meteorológusok Európa fölött – írja az Index.

Osztrák és német időjárási állomások dolgozói figyeltek fel a mért adatokban bekövetkezett kis mértékű változásra, ezt követően méréseiket a szövetségi sugárvédelmi hivatal is ellenőrizte. Az eredmények szerint a légkörben megnövekedett a ruténium egyik izotópjának, a 106Ru-nak a mennyisége.

A radioaktív szennyeződés miatt nem kell aggódni, annyira kis mértékű a koncentrációja a levegőben, hogy nem jelent veszélyt az egészségre. A szennyezés eredetére még nem derült fény. Annyi biztos, hogy nem atomerőművi balesetről lehet szó, ugyanis egyetlen anyag egyetlen izotópja került a levegőbe, ami nem jellemző az atomenergetikai incidensekre.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. október 09. 16:55
Egyes urak elhatározták, hogy három világháború kell az emberiségnek. Most valaki esetleg próbálkozik valami finomság előállításával.
korona
2017. október 09. 16:43
Az utóbbi időben nagyon sok ember panaszkodik térdfájdalomra, és egyéb csuklók sajgására.
GV0917
2017. október 09. 15:23
..ja, jut eszembe, hogy egy "mini" ürrepülőgép landolt legutóbb..alig pár hete.Közel két évvel ezelőtt távozott és most nagy nyilvánosság előtt landolt.Mit csinált a totálisan robotizált kis masina?Ez nem UFO hír!
szemlelo
2017. október 09. 14:39
"ugyanis egyetlen anyag egyetlen izotópja került a levegőbe" Vagyis ezt mérték meg. Lehet ott más is, csak túl kicsi koncentrációban. De valóban nem nukleáris létesítményből kerülhetett ki. Talán csak kísérleteztek vele valahol...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!